Imperial Rare Auld 16 års, Duncan Taylor, Vintage 1995

Hver eneste aftapning i "Rare Auld Collection" er enkeltfadsaftappet og etiketterne er individualiseret med information om destilleri, region, dato for destillering, fadnummer, fadstyrke, dato for tapning og individuelt flaskenummer. De fade der udvælges til tapning under navnet "Rare Auld" er alle individuelt udvalgt af Euan Shand blandt de absolut bedste fade med en alder på op til 39 år. Aftapningen foretages altid ved fuld fadstyrke (cask strength) uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art.

Disse unikke whiskies, som kun forefindes i et meget lille antal flasker for hver aftapning, omsættes meget hurtigt fra vort lager. Derfor henviser vi til vore mange forhandlere, der hver især har et helt unikt udvalg i Rare Auld Collection.

1.499,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Duncan Taylor & Co.

Produkterne fra Duncan Taylor er "historie på flasker".
Firmaet blev etableret tilbage i 1938 og hurtigt herefter opkøbt af Abe Rosenberg, der var en betydelig spiritusgrossist på det amerikanske marked. Hans helt specielle interesse var rettet mod Skotland og landets enestående whiskyprodukter. Igennem en meget lang årrække opbyggede han et af de største privatejede whiskylagre i Skotland. Der blev opkøbt nye destillater fra en lang række af Skotlands bedst kendte destillerier, og i særdeleshed var interessen rettet mod produkterne fra øen Islay. Ved hans død i 1994 havde han opbygget et lager på mere end 4.000 fade. I en periode på 8 år blev dette lager bestyret af en fond, som Rosenberg og hans hustru havde etableret. Det var svært at finde en køber, der kunne rejse den fornødne kapital til at overtage firmaet. Fonden kontaktede derfor Euan Shand, der skulle finde en potentiel køber. Da Euan fik dannet sig et overblik over lageret og de enestående og unikke fade lageret indeholdt, besluttede han sig for at forsøge at rejse den fornødne kapital til at overtage Duncan Taylor & Co. Det lykkedes i 2001.

Duncan Taylor & Co. har valgt at tappe flere forskellige serier fra det kolossale lager, der betragtes som den mest betydningsfulde Single Malt portefølje i hele Skotland. 

Yderligere information

Type:Single Malt
Land:Skotland
Område:Speyside
Størrelse i CL:70
Årgang:1995
Alkohol %:49,6
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18

Flaske no. 224 / 305