Imperial 10 års, Duncan Taylor, NC2, Vintage 1998

Duncan Taylor, The NC2 Range Imperial 10 års

Cask no: 1023

Flaske no. 6 / 322

En lille unika fra det gamle og lukkede Imperial destilleri. En af de absolut sidste destilationer inden det lukkede i 1998

Destilleriet er nu genopført, men vi får aldrig ORIGINAL Imperial igen. 

Har du ikke smagt Imperial, skylder du dig selv denne mulighed. 

 

1.095,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Duncan Taylor & Co.

Produkterne fra Duncan Taylor er "historie på flasker".
Firmaet blev etableret tilbage i 1938 og hurtigt herefter opkøbt af Abe Rosenberg, der var en betydelig spiritusgrossist på det amerikanske marked. Hans helt specielle interesse var rettet mod Skotland og landets enestående whiskyprodukter. Igennem en meget lang årrække opbyggede han et af de største privatejede whiskylagre i Skotland. Der blev opkøbt nye destillater fra en lang række af Skotlands bedst kendte destillerier, og i særdeleshed var interessen rettet mod produkterne fra øen Islay. Ved hans død i 1994 havde han opbygget et lager på mere end 4.000 fade. I en periode på 8 år blev dette lager bestyret af en fond, som Rosenberg og hans hustru havde etableret. Det var svært at finde en køber, der kunne rejse den fornødne kapital til at overtage firmaet. Fonden kontaktede derfor Euan Shand, der skulle finde en potentiel køber. Da Euan fik dannet sig et overblik over lageret og de enestående og unikke fade lageret indeholdt, besluttede han sig for at forsøge at rejse den fornødne kapital til at overtage Duncan Taylor & Co. Det lykkedes i 2001.

Duncan Taylor & Co. har valgt at tappe flere forskellige serier fra det kolossale lager, der betragtes som den mest betydningsfulde Single Malt portefølje i hele Skotland. 

Yderligere information

Type:Single Malt
Land:Skotland
Område:Speyside
Størrelse i CL:70
Årgang:1998
Alkohol %:46,0
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18