Henry Fessy, Beaujolais-Villages 2020

Henry Fessy´s Beaujolais-Villages produceres på druer høstet fra marker i flere landsbyer der er beliggende i den nordlige del af regionen. Vinstokkene på disse marker er i gennemsnit mere end 50 år gamle og lavtydende. En større andel kommer fra Fessy´s gamle fantastiske parcel, der er plantet på en 45° stejl bjergskråning.

Vinen har en flot finesse og en lækker frugtrig aroma. Vinen er rund og blød med næsten ingen tanniner og er perfekte til øjeblikkelig nydelse. 

Vinifikationen er traditionel for Beaujolais med "macération-carbonique", hvor hele druer gærer under tryk ved en kontrolleret temperatur. Efterfølgende lagres vinen på ståltanke, inden aftapningen på flaske. Helt klassisk og traditionelt for Beaujolais.

Serveringsforslag: Serveringtemperaturen bør ikke overstige 13 grader. Vinen er meget velegnet til vildtretter, charcuteri og et godt veldækket ostebord. I sommermånederne kan vinen serveres direkte fra køleskabet til gode og krydrede grillretter.


119,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere Info:

Henry Fessy:

Lige siden 1888 har familien Fessy været engageret i vinproduktion i Beaujolais. Hovedejendommen er beliggende i hjertet af Brouilly, men igennem årene har Henry Fessy opkøbt parceller i de fleste af de berømte appellationer i Beaujolais. Og i dag udgør det samlede areal omkring 70 hektar på den imponerende ejendom.

Henry Fessy ejes af det gamle Bourgognehus Louis Latour, men produktionen varetages stadig af brødrene Fessy.

Vinmarkerne
Arbejdet i vinmarkerne udføres med største sensitivitet og eftertænksomhed. Der gribes kun ind i den naturlige udvikling hvis det er absolut nødvendigt. Denne filosofi giver Henry Fessy mulighed for at producere meget karakterfulde vine, som virkelig udtrykker deres ophav. Med marker, der er beliggende i de mest præstigefyldte appellationer, tilbyder Henry Fessy en perlerække af Beaujolaisvine fra egne marker, der hver især udtrykker deres egen unikke terroir. Erfaring, tradition, respekt og et dybtgående kendskab til Beaujolais´ vinmarker gør Henry Fessy til en af områdets mest respekterede kvalitetsdrevne producenter.

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Beaujolais
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:100% Gamay
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:11-13 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste par år.