Heartland, Ben Glaetzer, Directors Cut Shiraz 2015

Director´s Cut Shiraz er lavet på maksimalt modne druer fra Langhorne Creek og Limestone Coast i South Australia. Vinen er lagret 14 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg.

Duft og smagnoter: Duften er en eksplosion af fedmefuld bærfrugt, mokka, vanille, kokos og mørk chokolade, og smagen er blød som fløjl og kolossal fyldig. En fin, moden tannin understøtter det hele, og gør vinens helhedsindtryk afbalanceret og harmonisk. Et brag af en Shiraz!

Mad og vin: En vin der går til rigtig mange retter, med både lyst og mørkt kød eller vildt, men er også en fremragende ledsager til ostebordet.

94 point, James Haliday; "Thick oak and thick dark fruit. Shooet first, ask questions later. Coconut, chocolate, mint and toast notes are slathered on saturated blackberry and plum. Tannin is not impeccable but it roars through the wine with impressive force. Big-bodied wine."

92 point, Wine Spectator; "Dense, rich and spicy, this offers a plush mouthful of blackberry, currant and cocoa flavors, with a long creamy and open-textured finish. Drink now through 2020."

17 point (ud af 20) på Forlaget-smag.dk; "Man smager Ben Glaetzers dygtige fingre i den friske, pågående, modne bærsmag med en anelse druesødme og en anden anelse egetræ. Men frugten dominerer, saft, sorte bær, potens og en lang, aktiv syre, der kan beroliges ved iltning og som gør vinen til en helblods og fuldblods madvin. Den er så logisk, at den bliver helt ukompliceret af det. Men giv den et godt stykke kød, og den kvitterer i glasset".

★★★★★ og 91 point på Vinforum.dk; "Mørk rødviolet farve. Intens duft af brombær, peber, blomme. Fyldig vin med flot frugt og en smag, der er intens med runde tanniner og fin fadlagring og en god syre, der giver friskhed. Den slutter meget langt med et godt bid. Flot vin. Vinen passer fint til retter med oksekød."
199,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Ben Glaetzer blev bogstaveligt talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…)

Robert Parkers australske favorit Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker.
 
Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.
 

Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af Heartland Winery, som fremstiller ”value-for-money” vine på druer fra forskellige distrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvor han laver ufatteligt intense vine på druer fra McLaren Vale og Barossa Valley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor han fremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i Barossa Valley.

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Australien
Område:Limestone Coast/Langhorne
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:Shiraz
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja 14 mdr. på fransk og amerikansk eg.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:2013-2022