Hazelburn Whisky, Rundlets & Kilderkins, 10 års

Dette er den 3. udgave i Springbank destilleriets Rundlets and Kilderkins serien, denne gang er det den triple destillerede Hazelburn, som er modnet på de små 60 og 80 liters fade. Destilleret November 2003 og flasket januar 2014.
Disse små fade giver ekstra meget trækontakt til whiskyen, og dette kombineret med den elegante Hazelburn giver en flot egetræs præget dram.

Farve: 
Gylden sirup.

Duft: Fyldig duft af chokolade og honning kombineret med undertoner af abrikos og sveske.

Smag: Blød og elegant mundfornemmelse med en rig mosaik af nuancer. I starten findes friske noter af kandiseret æble, smørkaramel og marcipan. Efterfølgende udvikles nuancer af mandler, cedertræ og crème Brûlée. Man kan godt fristes til at tro at det er en ældre whisky, end det egentlig er.

Produceret 12000 flasker. 

695,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Rundlets & Kilderkins

Springbank blev grundlagt i 1828 på samme beliggenhed hvor John Mitchell's illegale destillationskedel stod i sin tid, og virksomheden er stadigvæk ejet af Skotlands ældste whisky-familie. Destilleriet benytter sig af traditionel gulvmaltning til maltning af deres byg. En praksis kun få kvalitetsbeviste producenter stadigvæk bruger. Denne 100 procent håndlavede whisky destilleres langsomt før den fyldes på egetræsfade af fineste kaliber.
 

 Hazelburn er en unik serie af single malt whisky fra Springbank destilleri. Whiskyen skiller sig ud ved at blive destilleret tre gange, hvilket gør den ekstra blød og raffineret. Samtidig er stilen påfaldende frisk fordi malten ikke bliver tørverøget. Rundlets og Kilderkins er små træfade med en kapacitet på 68 liter, der i gamle dage blev solgt direkte til den lokale adel i Campbeltown. Fadenes tørrelse sikrer at der er mere konktakt mellem whisky og eg under lagringen. Modningen accelererer, så denne 10 år gamle Hazelburn fornemmes ældre end den egentlig er!

  Yderligere information
Type:Single Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Campbeltown
Størrelse i CL:70
Årgang:nv
Alkohol %:50,1
Lagret på egefad:Ja på små 68 L fade
Drikketemperatur:10-12 grader