Hammer & Son, Old English Sloe Gin

Old English Sloe Gin er lavet på en base af Old English Gin og slåenbær fra lokalområdet.

Disse bliver plukket om efteråret, når de er modne og før frost og fugle tager dem.

Slåenbærerne trækker i ginen i 6 måneder på Vintre Møller destilleriet i Kirke Såby.
 
Lige før tapning tilsættes sukker og dermed bliver det til likør.
 
359,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Gin som det blev lavet i gamle dage!

Som navnet antyder, forsøger denne gin at kopiere den originale engelske gin: en let sødlig gin som i folkemunde lyder navnet "Old Tom". Old English Gin distilleres på Langley Distillery i Birmingham, et 200 år gammelt familieejet distilleri, der ejer den ældste pot still i England, som stadig er i brug.

Opskriften kan dateres tilbage til 1783 og indeholder 11 "botanicals". Mens de 10 er hhv. enebær, citron, koriander, cassia, orris rod, kvan, lakrids, appelsin, muskatnød og kanel, er den sidste ingrediens hemmelig. Det grafiske udtryk røber imidlertid den 11. ingrediens: en kardemommekapsel. Ejer og ophavsmand Henrik Hammer destillerer selv kardemommen seperat, da kardemomme ifølge ham er meget dominerende, og han ønsker derfor at sikre, at balancen i gin'en er helt perfekt.Efter destillering (af hhv. Langley og Henrik Hammer) tilsættes en lille mængde sukker (4g pr liter), inden gin'en tappes på London's Thames Destillery.

Gin'en tappes i genbrugs champagneflasker (ikke blot glas, men flasker som vaskes og genanvendes!), hvilket leder tankerne tilbage til den tid, hvor gin blev solgt fra fad og transporteret hjem fra butikken i hvad emballage der nu end var for hånden. Dengang i 1783 var Storbritanien verdens største importør af champagne, og det var derfor normalt for forbrugeren at anvende de brugte champagneflasker som beholder. Flasken er lukket med kork og økologisk voks.

Kort oversigt

Type:Ginbaseret likør
Land:England
Område:Birmingham
Størrelse i CL:70
Alkohol %:30
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader