Hammer & Son, Old English Gin

Duft og smagsnoter: Første smagsindtryk af Old English Gin er en overraskende kontrolleret sødme, som føles silkeblød i munden. Efter sødme kommer orange, enebær og muskatnød, og smagen slutter let bitter. Disse bitre noter er slet ikke ubehagelige og de tjener til at dæmpe sødmen og gøre den en anelse tør. Så kommer nogle mere jordagtige noter af bitre blade, bark og træagtig, næsten nøddeagtig smag. Der er antydninger af lakrids og en flygtig blomstret note, der er svært at fange, men meget behageligt, og når smagen langsomt svinder står du tilbage med et strejf af sødme og krydderi, der beder dig om at tage endnu en slurk.

389,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Gin som det blev lavet i gamle dage!

Som navnet antyder, forsøger denne gin at kopiere den originale engelske gin: en let sødlig gin som i folkemunde lyder navnet "Old Tom". Old English Gin distilleres på Langley Distillery i Birmingham, et 200 år gammelt familieejet distilleri, der ejer den ældste pot still i England, som stadig er i brug.

Opskriften kan dateres tilbage til 1783 og indeholder 11 "botanicals". Mens de 10 er hhv. enebær, citron, koriander, cassia, orris rod, kvan, lakrids, appelsin, muskatnød og kanel, er den sidste ingrediens hemmelig. Det grafiske udtryk røber imidlertid den 11. ingrediens: en kardemommekapsel. Ejer og ophavsmand Henrik Hammer destillerer selv kardemommen seperat, da kardemomme ifølge ham er meget dominerende, og han ønsker derfor at sikre, at balancen i gin'en er helt perfekt.Efter destillering (af hhv. Langley og Henrik Hammer) tilsættes en lille mængde sukker (4g pr liter), inden gin'en tappes på London's Thames Destillery.

Gin'en tappes i genbrugs champagneflasker (ikke blot glas, men flasker som vaskes og genanvendes!), hvilket leder tankerne tilbage til den tid, hvor gin blev solgt fra fad og transporteret hjem fra butikken i hvad emballage der nu end var for hånden. Dengang i 1783 var Storbritanien verdens største importør af champagne, og det var derfor normalt for forbrugeren at anvende de brugte champagneflasker som beholder. Flasken er lukket med kork og økologisk voks.

Kort oversigt

Type:Gin
Land:England
Område:Birmingham
Størrelse i CL:70
Alkohol %:44
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader