Gunderloch, Riesling Trocken 2014, Jean-Baptiste

Gunderloch, Riesling Trocken 2014, Jean-Baptiste
Duft og smagsnoter: Gunderlochs Riesling Trocken byder på sprøde nuancer af hvide blomster, eksotisk citrus og mineraler. Smagen er ganske vægtig og eftersmagen besidder en fabelagtig sitrende nerve og intensitet. En farlig vin - før du har set dig om er flasken tom!

Serveringsforslag: Nyd vinen op til ti år fra høståret, gerne som ledsager til retter med skaldyr eller som aperitíf.


129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Ingen genveje til kvalitet: Weingut Gunderloch er en af Tysklands bedste og mest berømmede vingårde. Vinmageren Fritz Hasselbach er berygtet for sin kompromisløse holdning til, hvordan en vin skal laves. I hans verden findes der ingen genveje til kvalitet – kun arbejde, arbejde og atter arbejde. Blandt andet gennemgår de høstede druer en rabiat selektering, og vinenes oechslegrader (dvs graden af druernes modenhed) ligger lysår over det påkrævede.

To af Rheinhessens stejleste marker Gunderloch arbejder især med to marker; Pettenthal-marken ved byen Nierstein og Rothenberg-marken ved Nackenheim. Begge ligger i det nordligste Rheinhessen med direkte udsyn over Rhinen, som reflekterer solens stråler op på markerne, så druerne kan opnå en perfekt modenhed. De to marker er blandt Rheinhessens aller stejleste, hvilket sikrer en optimal eksponering til solen.

Kabinett, der næsten kvalificerer sig til Auslese. Gunderlochs Kabinett illustrerer tydeligt Fritz Hasselbachs benhårde kvalitetskrav. Vinen laves på druer fra de nedre skråninger af ejendommens to topmarker, Rothenberg og Pettenthal. I Rheinhessen kræves det at druernes modenhed, den såkaldte oechslegrad, er 73°. Jean Baptiste Kabinett er mindst 85°, dvs at den er et hestehår fra at kunne sælges som auslese!!! Fritz lader vinen gære næsten helt ud, så den bliver Lieblich, halvtør.
 

Yderligere information

Type: Hvidvin
Land: Tyskland
Område: Rheihessen
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2014
Druesorter: Riesling
Alkohol %: 13
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 8-10 grader
Holdbarhed: Kan lagres op til 10 år fra høståret