Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood 2017

Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood

Het Anker producerer en række forskellige bryg, hvoraf Lucifer (en Golden Ale de overtog fra bryggeriet Liefmans efter at dette gik konkurs) samt Gouden Carolus serien er både de mest kendte og mest interessante. Carolus serien består af ialt 8 forskellige varianter, hvoraf de to bærer titlen Cuvee van de Keizer - altså bryg til kejserens pris.
 
Denne særlige titel kommer af, at Van de Keizer kun brygges én gang om året, nemlig på Kejser Charles V’s fødselsdag, den 24. februar. Charles V er ækvivalent med Charles I af Spanien (1516-1556), som også æres ved en anden belgisk bryg, som bærer navnet Charles Quint / Keizer Karel. Han bestred kæmpe jordområder i Europa og i det nye Amerika, var den sidste kejser som blev kronet af Paven og en vigtig brik i den belgisk-historiske selvforståelse. Denne kejserlige hyldest kommer i en lys og en mørk udgave, henholdsvis en rød og en blå variant, og er begge Prestige Ales i absolut topklasse.
99,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Het Anker

Bryggeriet Het Anker ligger i byen Mechelen lige nord for Bruxelles. Bryggeriet hævder at være det ældste bryggeri i Belgien, der stadig er i funktion, og henviser til de ældste papirer i Mechelens by-arkiv fra 1369, som omtaler bryggeriet. Mod slutningen af sidste årtusind besluttede Charles Leclef, femte generation af Van Breedam familien, som overtog bryggeriet i 1873, at modernisere bryggeriet og restaurerer de gamle bygninger. Dette arbejde er nu fuldbyrdet og det gamle bryggeri åbent for interesserede besøgende.
 

Yderligere information

Type:Belgisk Ale - Lys
Land:Belgien
Område:Mechelen
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Alkohol %:10%
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:10-12 grader