Glenelly, Lady May 2013, Stellenbosch

Flagskibsvinen fra Glenelly. Lady May er frisk, stilfuld og fyldt med finesse. Vinen er et blend af 85% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot og 4% Merlot. Vinen har en dyb, mørk og mættet farve. Den er elegant og kompleks med en kraftig struktur. Her er en rigdom af brombær, solbær, mørke kirsebær, blommer og krydderier, som er i smuk forening med de tætte tanniner. Vinen er raffineret og har en markeret mineralitet med en underliggende dybde fra den intense frugt. Eftersmagen er uendelig lang. Lady May smager fortræffeligt allerede i sin ungdom, men vil vinde yderligere dybde, nuancer og kompleksitet over de næste 10 – 20 år.

Minimal intervention i mark og kælder
Mens de fleste vinmarker i Stellenbosch ligger på vestvendte skråninger, er Glenelly’s begunstiget af køligere, østvendte skråninger, som giver en ensartet og langsommere modning af druerne. Udgangspunktet for markarbejdet er bæredygtige teknikker og minimal intervention. Druerne høstes tidligere, så man opnår lavere alkoholniveau, bevarer friskhed og gode tanniner. I kælderen er tilgangen så naturlig som mulig med vildgæring, ingen justering af syreniveauet og et nærmest rigidt hygiejneniveau. Fadlagringen sker på franske barriques (Taransaud, Sylvain, Boutes), som påvirker vinen nænsomt og dermed opretholder det unikke præg fra det enkelte terroir. Summen af anstrengelserne resulterer i vine, hvis signatur er en treenighed af kraft, elegance og balance.

95 point, Tim Atkin MW

4,5 stjerner, Platters Guide 2018

93 point, Vinous.com

92 point, Decanter:

349,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

 

”It has always been my dream to craft the finest Cabernet Sauvignon blend outside of France…”
- er May de Lencquesaing’s vision. Hvem er hun? Hun er ud af Miailhe-familien; en af Bordeauxs ældste vinfamilier. Hun ejede og drev fra 1978 til 2007 2. cru classé-slottet Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Hun modtog i 1994 prisen som Decanter’s Woman of the Year. Hun har altid været en utrættelig ambassadør for at udbrede kendskabet til vinene fra Bordeaux. Og hun satte sig for, at hun ville lave verdens bedste Cabernet-blend uden for Bordeaux. Valget faldt på Glenelly Estate i hjertet af ikoniske Stellenbosch, som hun erhvervede i 2003. Ejendommens frugtplantager blev omdannet til vinmarker, og et ultra moderne vineri blev opført. Dermed var der skabt de optimale rammer for vinmager Luke O’Cuinneagain. Han har indfriet forventningerne og scoret høje points hos de internationale vinanmeldere, og han opnåede med 2009-årgangen af flagskibsvinen Lady May de optimale 5 stjerner i Platters Guide

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Sydafrika
Område:Stellenbosch
Størrelse i CL:75
Årgang:2013
Druesorter:85% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot og 4% Merlot. 
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja i 18 mdr. på franske fade
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes op til 10-15 år. fra høståret.