Glenelly, Estate Blend 2013, Stellenbosch

Estate Red Blend – Glenelly’s signaturvin
Druerne høstes i hånden, sorteres omhyggeligt, knuses let og koldmacererer i tre dage på rustfri ståltanke, før de spontangærer. Mosten udsættes for remontage tre gange om dagen for øget ekstraktion, inden den macererer yderligere 2 – 3 uger på drueskindet. Den malolaktiske gæring foregår i franske barriques, hvor vinen også lagrer i 18 måneder med omstikning hver fjerde måned.

Klassisk elegance
Glenelly’s signaturvin er et blend af 47% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 15% Syrah, 11% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. Her får du elegance koblet med underliggende kraft. Her myldrer

Minimal intervention i mark og kælder
Mens de fleste vinmarker i Stellenbosch ligger på vestvendte skråninger, er Glenelly’s begunstiget af køligere, østvendte skråninger, som giver en ensartet og langsommere modning af druerne. Udgangspunktet for markarbejdet er bæredygtige teknikker og minimal intervention. Druerne høstes tidligere, så man opnår lavere alkoholniveau, bevarer friskhed og gode tanniner. I kælderen er tilgangen så naturlig som mulig med vildgæring, ingen justering af syreniveauet og et nærmest rigidt hygiejneniveau. Fadlagringen sker på franske barriques (Taransaud, Sylvain, Boutes), som påvirker vinen nænsomt og dermed opretholder det unikke præg fra det enkelte terroir. Summen af anstrengelserne resulterer i vine, hvis signatur er en treenighed af kraft, elegance og balance.

199,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

 

”It has always been my dream to craft the finest Cabernet Sauvignon blend outside of France…”
- er May de Lencquesaing’s vision. Hvem er hun? Hun er ud af Miailhe-familien; en af Bordeauxs ældste vinfamilier. Hun ejede og drev fra 1978 til 2007 2. cru classé-slottet Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Hun modtog i 1994 prisen som Decanter’s Woman of the Year. Hun har altid været en utrættelig ambassadør for at udbrede kendskabet til vinene fra Bordeaux. Og hun satte sig for, at hun ville lave verdens bedste Cabernet-blend uden for Bordeaux. Valget faldt på Glenelly Estate i hjertet af ikoniske Stellenbosch, som hun erhvervede i 2003. Ejendommens frugtplantager blev omdannet til vinmarker, og et ultra moderne vineri blev opført. Dermed var der skabt de optimale rammer for vinmager Luke O’Cuinneagain. Han har indfriet forventningerne og scoret høje points hos de internationale vinanmeldere, og han opnåede med 2009-årgangen af flagskibsvinen Lady May de optimale 5 stjerner i Platters Guide

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Sydafrika
Område:Stellenbosch
Størrelse i CL:75
Årgang:2013
Druesorter:Blend
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja i 18 mdr. på franske fade
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes op til 4-5 år.