Galway Pipe, Grand Tawny 12 års

Galway Pipe er produceret som en klassisk tawny. Druemosten er gæret til ca. 4% og derefter bliver mosten tilsat lokal brandy. Derefter  er vinen lagret i 12 år på 5000 liter store træfade. Tawny’en er produceret på Grenache, Shiraz, Mourvedre, Palomino og Touriga.

Tawnyén er fed og fyldig i smagen med klassiske tawny aromaer som rosiner, tørrede pærer, ristede nødder og lidt krydderi fra fad. Det hele afsluttes med en balanceret sødme hvor en god friskhed bevares.

Galway Pipe er opkaldt efter Sir Henry Lionel Galway, der var guvernøren for staten South Australia fra 1914 til 1920. Galway udvalgte selv den første pipe (fad) på 500 liter til eksklusiv servering i guvernørboligen.

 

  • Passer godt til: Gedeost eller feta, Manchego eller parmesan, Cheddar eller Gruyere, Blåskimmelost, Brie eller camembert

 

259,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Grant Burge Wines

Vinhuset Grant Burge er beliggende i vinområdet Barossa ca. 60 km nordøst for Adelaide i staten South Australia. Barossa er et af de ældste vinområder i Australien, og også kendt for at være et af de bedste vindistrikter. Dette gælder specielt for Shiraz-druen, der stortrives i Barossa. Vinhuset Grant Burge er grundlagt i 1989, men Grant Burge selv havde inden da i længere tid produceret vin i Mac LAren Vale og senere i Barossa. Hans forfædre har levet af vindyrkning siden 1855. At hans familie har dyrket vin i mange år gør, at Grant Burge har adgang til nogle af de ældste vinmarker i Barossa f.eks den mere end 90 år gamle Filsell-vinmark. Netop fra Filsell-vinmarken kommer nogle af de bedste Shiraz-druer, der bruges til 2 af Barossa´s mest kendte Shiraz-vine – Filsell Old Vines Shiraz og Meshach. Med 18 forskellige vinmarker på i alt 350 hektar spredt ud over det sydlige Barossa, er Grant Burge den største private vinproducent i Barossa, og sidst men ikke mindst, så er Grant Burge kendt for at producere fantastiske vine til en meget rimelig pris

Kort information

Type:Hedvin
Land:Australien
Område:South Australia
Størrelse i CL:75
Årgang:nv
Druesorter:Grenache, Shiraz, Mourvedre, Palomino og Touriga
Alkohol %:18,7
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:14-16
Holdbarhed:Drikkemoden nu men vil bevare sin kvalitet over en årrække.