Fratelli Revello, Barolo, Giachini DOCG 2010

Enkelt marks Barolo lagret i 20-24 mdr. på barriques, hvoraf 20% er nye, efterfulgt af ca. otte mdr. på flaske.
 
Duft og smagsnoter: Farven er mørk og tæt rubinrød med en vinøs og sødmefuld bouqet med toner af røde bærfrugter samt velintegreret træaromaer Smagen er elegant og velstruktureret med et karakteristisk tanninbid
 
Mad og vin: Passer godt til kraftige kødretter og vellagret oste
429,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Familien Revello har siden 1967 været involveret i vinproduktion, men det var først med de to brødre Enzo og Carlo Revellos indtræden i 1990 at man stilede mod at sælge vinen under eget navn. Firmaet med hovedsæde i piemontekommunen La Morra, har 8,5 hektar med parceller på bla. Rocche dell’ Annunziata, Gattera og Giachini. Den samlede produktion ligger på ca. 40.000 flasker.

Da man høstede de første druer til Barolo i 1992 havde man ikke mulighed for at vinificere de enkelte marker separat. Samtidig var man nødt til at sælge en del druer for at skaffe kapital til kælderudstyr. Situationen var den samme i 1993 og først i 1994 kunne man vinificere og tappe Giachini som enkeltmarksbarolo, hvorimod Rocche først i 1996 kunne tappes som enkeltmark. Udover Barolo producerer Revello også Dolcetto d’Alba og Barbera d’Alba, hvor specielt enkeltmarksvinen Barbera d’Alba Ciabot du Re bør fremhæves.
 
Som for så mange andre af Piemontes "Unge Løver" har brødrene Revello været i lære hos Elio Altare, med hvad deraf følger af grønthøstning, kort maceration og barriquelagring. Kvaliteten på vinene fra Revello er allerede i dag meget høj, men forventningerne til fremtiden er lige så høje og intet tyder på at Revello vil skuffe.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Piemonte
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2010
Druesorter: Nebbiolo
Alkohol %: Nej
Lagret på egefad: Ja 20-24 mdr. på barriques
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 10 år fra høståret.