Fratelli Revello, Barolo, Conca DOCG 2016

I Revellos fortolkning er Conca en moderne Barolo med kort macerationstid og efterfølgende
lagring i 24 måneder på 50% nye franske barriques.
Det giver en ganske struktureret, men smukt udtryksfuld Annunziata-Barolo med stort kvalitetspræg, der
desværre kun produceres i minimale kvantiteter. Omend betagende i ungdommen, så er vinen i de bedste
og mest klassiske år en oplagt kandidat til kælderen.
519,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Familien Revello har siden 1967 været involveret i vinproduktion, men det var først med de to brødre Enzo og Carlo Revellos indtræden i 1990 at man stilede mod at sælge vinen under eget navn. Firmaet med hovedsæde i piemontekommunen La Morra, har 8,5 hektar med parceller på bla. Rocche dell’ Annunziata, Gattera og Giachini. Den samlede produktion ligger på ca. 40.000 flasker.

Da man høstede de første druer til Barolo i 1992 havde man ikke mulighed for at vinificere de enkelte marker separat. Samtidig var man nødt til at sælge en del druer for at skaffe kapital til kælderudstyr. Situationen var den samme i 1993 og først i 1994 kunne man vinificere og tappe Giachini som enkeltmarksbarolo, hvorimod Rocche først i 1996 kunne tappes som enkeltmark. Udover Barolo producerer Revello også Dolcetto d’Alba og Barbera d’Alba, hvor specielt enkeltmarksvinen Barbera d’Alba Ciabot du Re bør fremhæves.
 
Som for så mange andre af Piemontes "Unge Løver" har brødrene Revello været i lære hos Elio Altare, med hvad deraf følger af grønthøstning, kort maceration og barriquelagring. Kvaliteten på vinene fra Revello er allerede i dag meget høj, men forventningerne til fremtiden er lige så høje og intet tyder på at Revello vil skuffe.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2016
Druesorter:Nebbiolo
Alkohol %:15,5
Lagret på egefad:Ja 20-24 mdr. på barriques
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 25 år fra høståret.