Fratelli Revello Barbera d´Alba 2017

Tæt og velstruktureret Barbera med saftig finish domineret af blå bær. Vinøs og frugtrig med toner af violer.

Klassifikation: Barbera d'Alba D.O.C.
Jordbundsforhold: Lerholdig
Udbytte/hektar: 5500 kg/ha
Alder for vinstokke:13 år
Gæring: Maceration i tre-fire dage ved 20-30° C efterfulgt af alkoholgæring på stål
Lagring: 8-10 mdr. på ståltanke efterfulgt af 12 mdr. på flaske
Farve: Intens rubinrød med violette skygger
Bouquet: Vinøs og frugtrig med toner af violer
Smag: Tæt og velstruktureret med saftig finish domineret af blå bær
Mad og vin: Lyst kød, charcuterivare 

135,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Familien Revello har siden 1967 været involveret i vinproduktion, men det var først med de to brødre Enzo og Carlo Revellos indtræden i 1990 at man stilede mod at sælge vinen under eget navn. Firmaet med hovedsæde i piemontekommunen La Morra, har 8,5 hektar med parceller på bla. Rocche dell’ Annunziata, Gattera og Giachini. Den samlede produktion ligger på ca. 40.000 flasker.

Da man høstede de første druer til Barolo i 1992 havde man ikke mulighed for at vinificere de enkelte marker separat. Samtidig var man nødt til at sælge en del druer for at skaffe kapital til kælderudstyr. Situationen var den samme i 1993 og først i 1994 kunne man vinificere og tappe Giachini som enkeltmarksbarolo, hvorimod Rocche først i 1996 kunne tappes som enkeltmark. Udover Barolo producerer Revello også Dolcetto d’Alba og Barbera d’Alba, hvor specielt enkeltmarksvinen Barbera d’Alba Ciabot du Re bør fremhæves.
 
Som for så mange andre af Piemontes "Unge Løver" har brødrene Revello været i lære hos Elio Altare, med hvad deraf følger af grønthøstning, kort maceration og barriquelagring. Kvaliteten på vinene fra Revello er allerede i dag meget høj, men forventningerne til fremtiden er lige så høje og intet tyder på at Revello vil skuffe.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:Barbera
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 5 år fra høståret