Fio do Bigode, Cachaca

Fio do Bigode er et projekt startet af to københavnske bartendere der var kede af at de globale marked for Cachaca var domineret af industriprodukter, og at den diversitet, man kunne opleve i Brasilien, var uopdrivelig i Europa.

De rejste til Brasilien, forelskede sig i den brasilianske kultur og folkesjæl og i deres håndlavede spiritus, og de fandt frem til den lille familievirksomhed Germana Cachaca, der var villige til at tappe nogle særlige flasker, og på den måde dele deres håndlavede Cachaca med danskerne.

Produktionen af Cachaca Fio do Bigode foregår i Nova Uniao omkring en times kørsel fra Belo Horizonte. Alt fra høst af sukkerrør til destillering, aftapning og mærkning sker på Caetanos slægtsgård, og Fio do Bigode er således en håndlavet Cachaca fra en lille virksomhed, der mindre end 100.000 liter om året.

Fio Do Bigode er en helt frisk Cachaca, der ikke er fadlagret men blot filtreret. Klar som livets vand. 

Duft og smagsnoter: Frisk og frugtagtig med smag af saften fra sukkerrør og tropiske frugter. Fio Do Bigode har bid, men slutter afrundet og blidt.

Fio Do Bigode betyder iøvrigt et hår fra overskægget og refererer en skik som de gamle portugisiske kolonister i Brasilien havde når de ville markere at de havde indgået en særlig god handel.

219,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Kort information

Type:Brasiliansk Rom/ Cachaca
Land:Brasilien
Område:Nova Uniao
Størrelse i CL:60
Årgang:NV
Alkohol %:40
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:Bedst i drinks, Bl.a. Caparinha