Fejø Cider, Gastrik - Økologisk

Gastrik er en sirop af karamelliseret cideræbleeddike, suveræn i saucen, i salatdressingen og til marinering af kødet og fisken

65,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

"Æblehaven" eller "frugthaven" kalder man sin plantage på Fejø. Traditionelt var disse plantager nemlig kun på 2-4 tønder land (1-2 hektar), dvs på størrelse med en udvidet landbohave, og selvom mange af plantagerne idag dækker et betydeligt større areal, betegner man det stadig som en have. Syv økologisk dyrkede frugthaver på Fejø, samt to på Lolland, er siden 2000 blevet tilplantet med cideræbletræer af fortrinsvis fransk oprindelse. Flere end 20 forskellige cideræblesorter - med Bisquet, Binet Rouge, Douce Coet Ligne, Douce Moen, Frequin Rouge og Kermerrien som hovedsorterne – gror nu på de danske sydhavsøer og forventes med tiden at levere en stigende mænge råvarer til produktionen af Fejøcider.En del af træerne er højtpodede og plantet med en indbyrdes afstand på 10 m. Trækronen starter ca. 2 m over terræn og giver plads til at kvæget eller fårene kan græsse under træerne forår og sommer og indtil et par måneder før æblehøsten.Den økologiske dyrkningsform giver god plads til Sydhavsøernes rige flora og fauna. Smålandshavets umiddelbare nærhed hindrer en for tidlig blomstring og frostskader om foråret, og giver optimale modningsbetingelser med en lang og lun efterårsssæson.Sent på efteråret høstes de fuldmodne æbler ved håndkraft. Når ca halvdelen af cideræblerne er faldet ned af sig selv, rystes de resterende æbler af træet – for de høje træers vedkommende, ved hjælp af en lang kæp af hassel.