Fary Lochan Whisky, New Spirits 2.Edition
På lager
995,00 DKK
Den anden aftapning fra Fary Lochan
1 flaske af blot 500 stk
- 1-3 dages levering
- Gratis fragt ved køb over 1000,-
- Afhent gratis i butikken
Beskrivelse
Detaljer
Fary Lochan Destilleri.
FARY LOCHAN DESTILLERIET blev grundlagt den 18. december 2009. Destilleriet ejes af FARY LOCHAN DESTILLERI A/S, og ligger i den lille landsby Farre, hvor luften altid er frisk, undergrunden er ren og indbyggerne er venlige. Som destilleriets grundlægger og stifter har Jens-Erik Jørgensen udstukket en linje, som vil blive fulgt fra start til slut! Visionen er, at både fremstilling og det færdige produkt er helt unikke. Jens-Erik går ikke på kompromis, og whiskyen han producerer, skal efterspørges for sin høje kvalitet.
Historie: FARY LOCHAN DESTILLERIET ligger i hjertet af Jylland. Destilleriet skulle placeres et sted, hvor whiskyen ville få de helt optimale betingelser for sin udvikling - ude i den åbne natur tæt ved skov og vandløb. Denne placering er fundet i Farre - en lille landsby midt på den jyske hede. Der har boet mennesker i Farre i over 2000 år. I 1475 hed byen Fary, der betyder "højen ved vadestedet over Omme Å". Netop her ved vadestedet er FARY LOCHAN placeret. Strategisk og historisk det helt rigtige sted.
Whisky: Jens-Erik producerer ikke whisky i store mængder, hvilket begrænser den årlige frigivelse af flasker. Den årlige produktion vil ligge på ca. 3.000 flasker. Fary Lochans single malt whisky produceres kun på originale skotske pot stills. Den første whisky vil se dagens lys i 2013. Inden frigivelsen af hvert års produktion fra FARY LOCHAN, vil destilleriets "smagspanel" nøje have vurderet det færdige resultat. Kun den bedste whisky får lov at forlade destilleriet. Smagen vil ligge i den runde og bløde ende. Den første whisky er en serie på fire, som frigives med 9 måneders mellemrum, så der over 3 år frigives "de 4 årstider".
Baggrund: Forberedelserne til FARY LOCHAN har været lange, og stort set alle forhold er blevet undersøgt og vurderet ned til mindste detalje. Det har fra starten været vigtigt for Jens-Erik, at alt har været gennemarbejdet og gennemtestet. Der gik derfor mere end fire år fra hans første ideer og tanker, blev til et konkret resultat. Kobberkedlerne der bruges i produktionen er originale fra Skotland. De blev bestilt i foråret 2009 og monteret senere på året. Efterfølgende er hele produktionsanlægget blevet testet og finjusteret igen og igen, så kvaliteten af den kommende whisky vil være på det ønskede niveau. Det har hele tiden været meget vigtigt for Jens-Erik ikke at gå på kompromis på noget tidspunkt i processen. Udstyr såvel som råvarer skal være helt i top. Kun med de bedste råvarer og det bedste anlæg kan whiskyen opnå det ønskede resultat.Hans forudsætninger som "stillmanager" var i starten ikke meget mere end en stor interesse og dyb respekt for den gode whisky. Det var hans altoverskyggende hobby - det er det stadigvæk! Sidenhen har han været på mange inspektionsture til Skotland samt Tyskland og Østrig for at besøge så mange destillerier som muligt, og for at snakke med de eksperter, der ved mest om whisky og whiskyproduktion i verden. Derudover er det blevet til et utal af studier i bøger og på nettet. Rent praktisk har han været gennem et stort antal forsøg med korn, malt, gæring og destillering for at finde frem til den rette mængde og fremgangsmåde. Man bliver aldrig færdig med at lære - der er tale om livslang læring.
Produktion:I produktionen anvendes en mindre del af eget produceret malt, men hovedparten af malten er original whiskymalt, hvilket er med til at sikre kvaliteten i whiskyen. Det rene og mineralholdige vand, som bruges i whiskyproduktionen, kommer fra kilden under Farre by. På FARY LOCHAN DESTILLERIET er hele produktionen håndlavet, og Fary Lochans single malt whisky er hverken farvet eller kuldefiltreret. Vores lager er placeret under destilleriet, både af hensyn til whiskyens sikkerhed, men også af hensyn til en langsom lagring, som Jens-Erik mener giver whiskyen sin helt rigtige smag. Igen er det vigtigt ikke at gå på kompromis!
Ejerskab: FARY LOCHAN DESTILLERIET A/S ejer hele produktionsanlægget og produktionen. I løbet af 2010 blev der udbudt aktier i selskabet. Aktionærerne er pionerer inden for dansk whisky. De er en del af et projekt, som ikke er prøvet tidligere. De er medejere af eget destilleri - det første 100% nybyggede whiskydestilleri i Danmark og det eneste med originale skotske kobberkedler.
Omgivelserne: Destilleriet er det mindste destilleri i Danmark, og formentlig også det mindste i verden. Derudover har destilleriet den smukkest tænkelige placering, opført i pagt med naturen. Bygningerne smelter flot sammen med bækken, søen og den omkringliggende skov.
FARY LOCHAN DESTILLERIET blev grundlagt den 18. december 2009. Destilleriet ejes af FARY LOCHAN DESTILLERI A/S, og ligger i den lille landsby Farre, hvor luften altid er frisk, undergrunden er ren og indbyggerne er venlige. Som destilleriets grundlægger og stifter har Jens-Erik Jørgensen udstukket en linje, som vil blive fulgt fra start til slut! Visionen er, at både fremstilling og det færdige produkt er helt unikke. Jens-Erik går ikke på kompromis, og whiskyen han producerer, skal efterspørges for sin høje kvalitet.
Historie: FARY LOCHAN DESTILLERIET ligger i hjertet af Jylland. Destilleriet skulle placeres et sted, hvor whiskyen ville få de helt optimale betingelser for sin udvikling - ude i den åbne natur tæt ved skov og vandløb. Denne placering er fundet i Farre - en lille landsby midt på den jyske hede. Der har boet mennesker i Farre i over 2000 år. I 1475 hed byen Fary, der betyder "højen ved vadestedet over Omme Å". Netop her ved vadestedet er FARY LOCHAN placeret. Strategisk og historisk det helt rigtige sted.
Whisky: Jens-Erik producerer ikke whisky i store mængder, hvilket begrænser den årlige frigivelse af flasker. Den årlige produktion vil ligge på ca. 3.000 flasker. Fary Lochans single malt whisky produceres kun på originale skotske pot stills. Den første whisky vil se dagens lys i 2013. Inden frigivelsen af hvert års produktion fra FARY LOCHAN, vil destilleriets "smagspanel" nøje have vurderet det færdige resultat. Kun den bedste whisky får lov at forlade destilleriet. Smagen vil ligge i den runde og bløde ende. Den første whisky er en serie på fire, som frigives med 9 måneders mellemrum, så der over 3 år frigives "de 4 årstider".
Baggrund: Forberedelserne til FARY LOCHAN har været lange, og stort set alle forhold er blevet undersøgt og vurderet ned til mindste detalje. Det har fra starten været vigtigt for Jens-Erik, at alt har været gennemarbejdet og gennemtestet. Der gik derfor mere end fire år fra hans første ideer og tanker, blev til et konkret resultat. Kobberkedlerne der bruges i produktionen er originale fra Skotland. De blev bestilt i foråret 2009 og monteret senere på året. Efterfølgende er hele produktionsanlægget blevet testet og finjusteret igen og igen, så kvaliteten af den kommende whisky vil være på det ønskede niveau. Det har hele tiden været meget vigtigt for Jens-Erik ikke at gå på kompromis på noget tidspunkt i processen. Udstyr såvel som råvarer skal være helt i top. Kun med de bedste råvarer og det bedste anlæg kan whiskyen opnå det ønskede resultat.Hans forudsætninger som "stillmanager" var i starten ikke meget mere end en stor interesse og dyb respekt for den gode whisky. Det var hans altoverskyggende hobby - det er det stadigvæk! Sidenhen har han været på mange inspektionsture til Skotland samt Tyskland og Østrig for at besøge så mange destillerier som muligt, og for at snakke med de eksperter, der ved mest om whisky og whiskyproduktion i verden. Derudover er det blevet til et utal af studier i bøger og på nettet. Rent praktisk har han været gennem et stort antal forsøg med korn, malt, gæring og destillering for at finde frem til den rette mængde og fremgangsmåde. Man bliver aldrig færdig med at lære - der er tale om livslang læring.
Produktion:I produktionen anvendes en mindre del af eget produceret malt, men hovedparten af malten er original whiskymalt, hvilket er med til at sikre kvaliteten i whiskyen. Det rene og mineralholdige vand, som bruges i whiskyproduktionen, kommer fra kilden under Farre by. På FARY LOCHAN DESTILLERIET er hele produktionen håndlavet, og Fary Lochans single malt whisky er hverken farvet eller kuldefiltreret. Vores lager er placeret under destilleriet, både af hensyn til whiskyens sikkerhed, men også af hensyn til en langsom lagring, som Jens-Erik mener giver whiskyen sin helt rigtige smag. Igen er det vigtigt ikke at gå på kompromis!
Ejerskab: FARY LOCHAN DESTILLERIET A/S ejer hele produktionsanlægget og produktionen. I løbet af 2010 blev der udbudt aktier i selskabet. Aktionærerne er pionerer inden for dansk whisky. De er en del af et projekt, som ikke er prøvet tidligere. De er medejere af eget destilleri - det første 100% nybyggede whiskydestilleri i Danmark og det eneste med originale skotske kobberkedler.
Omgivelserne: Destilleriet er det mindste destilleri i Danmark, og formentlig også det mindste i verden. Derudover har destilleriet den smukkest tænkelige placering, opført i pagt med naturen. Bygningerne smelter flot sammen med bækken, søen og den omkringliggende skov.
Yderligere information
Type: | New Spirits | ||
Land: | Danmark | ||
Område: | Farre - Jylland | ||
Størrelse i CL: | 50 | ||
Årgang: | nv | ||
Alkohol %: | 46 | ||
Lagret på egefad: |
|
||
Drikketemperatur: | 15-17 grader |