fantini montepulciano d´abruzzo

Vesevo-kælderen falder under tilsyn af Fantini-gruppen. For mere information om gruppen, se venligst Om Producer-posten under Fantini-serien. Med over 2000 års historie er Campania en region med gamle vinfremstillingstraditioner forankret i et område, der - engang - blev kaldt "Enotria" ("Vinland") og senere blev en del af det, der var kendt som "Magna Graecia". Disse vinproduktionsområder gik forud for ankomsten af Ulysses, de mykenske navigatører og fønikerne. Vinene fra Campania blev indtaget ved de bedste patricierborde i Rom, indtil vulkanen Vesuvius' katastrofale udbrud satte en (midlertidig) stopper for den lokale dyrkning af druer. Dyrebare arkæologiske fund vidner også om den fremragende kvalitet af den lokale vin, kendt i oldtiden som "kejsernes vin". Vinproduktionen på Vesevo foregår under tilsyn af to af de mest berømte italienske konsulenter / vinproducenter, Alberto Antonini og Filippo Baccalaro. I 2015 blev Alberto Antonini udnævnt blandt de 5 bedste vinproducenter i verden af Decanter Magazine. Han har arbejdet som senior vinproducent for nogle af de mest berømte vinmærker rundt om i verden, såsom Antinori, Frescobaldi og E & J Gallo (USA). Han konsulterer også for flere vingårde i 8 forskellige vinproducerende lande: Italien, Uruguay, Chile, USA, Armenien, Australien, Canada og Argentina. Filippo Baccalaro stammer fra Piemonte, men har altid elsket Syditalien for sit vidunderlige klima og druernes høje kvalitet. Han har overvåget adskillige høstsæsoner i Frankrig samt i Sydafrika, Chile og Australien. Han er anerkendt som en af de mest kvalificerede vinproducenter i Italien og i hele verden, og hans vine er blevet belønnet med mere end 40 guldmedaljer verden over. Ved flere lejligheder har han været i dommerpanelet ved London International Wine Challenge samt for den italienske sammenslutning af vinproducenters bedste vingårdsvalg på Vinitaly.

85,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager