famille pardon fleurie

Domaine Pardon & Fils Fleurie er fremstillet udelukkede på Gamay Noir druer fra Domaine Pardons 7 hektar på vinmarken Cru Fleurie.

Cru Fleurie er beliggende i højderne af appellationen, hvor jordbunden er domineret af ensartet granit sand og pink granit med store krystaller.

Disse kombinationer skaber fine, elegante vine, med frugtige og florale noter.

Druerne plukkes i hånden i slutningen af september, hvor de er fuldt modne. 

Derefter gennemgår druerne en kort og mild Maceration Carbonique - udblødning under kulsyretryk. En tradition ved fremstilling af rødvin, der særligt anvendes i Beaujolais.

Processen varer 8 dage, hvor de hele bær lægges i rustfrit stål og cement før presning, hvor de udbløder under semi/mildt kulsyretryk.

Herefter begynder den malolaktiske gæring, som er en naturlig 2. gærings, der anvendes til rødvine, hvor hård æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”). 

Vinen lagres herefter 4-8 måneder i tank, hvor første aftapning først finder sted i det tidlige forår.

Oplevelsen
Domaine Pardon & Fils Fleurie er en elegant og yndefyld Fleurie, med fyldige aromaer af blomsteragtig og frugtig karakter. 

Vinen bærer en flot mørkerød farve. Duften dybde af blomsteraromaer fra viol til iris og roser, der forenes med frugtige noter af røde bær, solbær og brombær.

Smagen er silkeblød, fyldig og aromatisk med frugtige noter fra skovens bær, som jordbær, brombær og solbær. Bløde tanniner og elegant afslutning.

Nyd den tempereret mellem 14-16 grader og gerne sammen med retter med svampe, brisler, glad gris, rødt kød, mørke og fyldige fiskeretter, som spicy lynstegt tun og fjerkræ fra mormors kyllingsteg til vagtler og morkler.

149,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager