Ermacora, Pinot Grigio DOC 2017

Ermacora, Pinot Grigio DOC 2017

Klassifikation: Colli Orientali del Friuli DOC
Gæring: Gæring på temperaturkontrollerede ståltanke.
Lagring: Lagret 8 måneder på ståltanke, for at bevare de rene friske primær-frugt-aromaer.
Farve: Let strågylden
Bouquet: Denne akacieblomst-duftende og typetro vin har en frisk næse med uforstyrrede, sarte frugtaromaer.
Smag: I munden fremtræder denne sommerlige vin balanceret, frisk og ren.
Mad og vin: Lette fiske- og pasta-retter

139,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Friuli er en af Italiens mest velrenommerede regioner for produktion af hvide vine, og er opdelt i flere områder, hvis navne efterhånden er ved at vinde indpas. I Colli Orientali del Friuli COF har familien Ermacora siden 1922 dyrket vin i overensstemmelse med områdets traditioner. I 1982 gennemgik ejendommen en omfattende renovering, hvor samtlige vinmarker blev gentilplantet og der indførtes en praksis med Guyot-opbinding.

Ejendommen råder i dag over 25 ha jord, hvoraf 19 ha er udlagt til vindyrkning, og ledes af Dario og Luciano Ermacora. Alle vinmarker ligger rundt omkring gården, og der arbejdes med lave høstudbytter og alle druer håndplukkes. Hensigten er at skabe rene, frugtige vine med varietal- og område-typicitet. De hvide vine karakteriseres ved en eftertragtet mineralitet, og de røde vine har vel sammensat frugt med et særligt krydret strejf og en tiltalende friskhed, der gør dem velegnede i en række gastronomiske sammenhænge. Vinene er ydermere prissat i et fornuftigt leje i en region, der ellers ikke holder sig tilbage i denne henseende.

 Det bemærkes, at vinen Friulano, tidligere er kendt som Tocai Friulano, men fra og med årgang 2007 må der kun etiketteres med Friulano, (foreløbig også i Italien), grundet en EU afgørelse, der er tiltænkt at beskytte Ungarns Tokaji. Der er tale om en lokal favorit-sort, der giver en vin med god alkohol og et delikat udtryk.

Yderligere information

Type: Hvidvin
Land: Italien
Område: Friuli
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2017
Druesorter: Pinot Grigio
Alkohol %: 13,5
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 8-10 grader
Holdbarhed: Op til 4 år fra høståret