Ermacora, Pinot Bianco DOC 2014

Druerne dyrkes i Ronco af Bressana og i en lille del af sletten Solzaredo. Vinstokkene stammer fra perioden mellem 1978 og 1990, og stokkene giver i dag fuldt produktion. Vinen, lagres i ståltanke.

Duft og smagnoter: Vinen har en lys strågul farve, med aroma af grønne æbler og brødskorpe, og har en fjern antydninger af mynte. Man finder de samme noter på ganen, men med mere rigdom af den frugtagtige smag, og suppleres af behagelige noter af frisk citrus og hvid fersken i slutningen.

 

139,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Friuli er en af Italiens mest velrenommerede regioner for produktion af hvide vine, og er opdelt i flere områder, hvis navne efterhånden er ved at vinde indpas. I Colli Orientali del Friuli COF har familien Ermacora siden 1922 dyrket vin i overensstemmelse med områdets traditioner. I 1982 gennemgik ejendommen en omfattende renovering, hvor samtlige vinmarker blev gentilplantet og der
indførtes en praksis med Guyot-opbinding. Ejendommen råder i dag over 25 ha jord, hvoraf 19 ha er udlagt til vindyrkning, og ledes af Dario og Luciano Ermacora. Alle vinmarker ligger rundt omkring gården, og der arbejdes med lave høstudbytter og alle druer håndplukkes. Hensigten er at skabe rene, frugtige vine med varietal- og område-typicitet. De hvide vine karakteriseres ved en eftertragtet mineralitet, og de røde vine har vel sammensat frugt med et særligt krydret strejf og en tiltalende friskhed, der gør dem velegnede i en række gastronomiske sammenhænge. Vinene er ydermere prissat i et fornuftigt leje i en region, der ellers ikke holder sig tilbage i denne henseende.

Det bemærkes, at vinen Friulano, tidligere er kendt som Tocai Friulano, men fra og med årgang 2007 må der kun etiketteres med Friulano, (foreløbig også i Italien), grundet en EU afgørelse, der er tiltænkt at beskytte Ungarns Tokaji. Der er tale om en lokal favorit-sort, der giver en vin med god alkohol og et delikat udtryk.

Type:Hvidvin
Land:Italien
Område:Friuli
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:Pinot Bianco
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Op til 4-5 år fra høståret