Elg Gin No. 3, Danish Premium Gin - Navy Strength
Elg Gin No. 3 er en Navy Strength Gin. Begrebet Navy Strength stammer fra begyndelsen af 1800 tallet, hvor engelske sømænd opkøbte rom i bl.a. Caribien. De havde ikke nogen målemetoder til bestemmelse af alkohol, hvorfor de hældte rommen på krudt for efterfølgende at undersøge, om det kunne antænde. Kunne krudtet antænde var rommen Proof – altså godkendt. Kunne krudtet derimod ikke antænde, var der ikke alkohol nok i rommen.
I 1816 opfandt Bartholomew Sikes et nøjagtigt hydrometer til at bestemme alkohol i bl.a. gin og rom. Når krudt kunne antænde efter at have være vædet med rom eller gin, var det efter Sikes skala 100 Proof. Det viste sig efterfølgende, at 100 Proof svarer til 57,2% Alc. Vol.
Elg No. 3 indeholder 10% mere alkohol og 34% flere æteriske olier, der giver ginnen duft og smag, i forhold til Elg No. 1.
Tappes i batch af 1.250 flasker. 50 cl. 57,2% Alc. Vol.
- 1-3 dages levering
- Gratis fragt ved køb over 1000,-
- Afhent gratis i butikken
Yderligere information:
Jo mere, des bedre?
Citronskal, anis, lakrids, kvanrod, mandler, kanel, peber, vintersar, safran, koriander, agurk, iris, lavendel, brombær, grankogle, slåen og muskatnød. Dette er ikke opskriften på en trylledrik eller en krydderkage. Nej, det er nogle af de utallige ingredienser, kreative ginproducenter bruger ved fremstilling af denne enestående spiritus.
Gin skiller sig klart ud fra klassikere som Cognac, Rom, Calvados og Whisky, hvor spiritussen er smagssat ud fra én råvare, det være sig sukkerrør, æble eller drue. Gin er ofte et produkt af tyve eller flere forskellige urter og krydderier, og det er lidt af kunst at blande så forskelligartede sager og alligevel opnå et harmonisk og autentisk produkt. De senere års boom i nye Gintyper har affødt en trend, hvor Gins sammensætning næsten ikke kunne blive indviklet nok, men dette ”blandingsmisbrug” har nu affødt en modreaktion: Mater Destiller Henrik Elsner er gået mod strømmen og er barslet med en Gin, der i al sin krystalklare enkelthed består af tre ingredienser.
Al magt til enebærret
Gin er defineret som en spiritus, som overvejende smager af enebær, selv om det er tilladt at blande stort set alle mulige krydderier og urter i. Men jo flere botaniske aromaer, der indgår i det færdige blend, jo mindre er enebærpræget i fokus. Ønsker man en autentisk Gin-oplevelse, skal enebærret have plads til at stå klart og frit og tale sit eget karakteristiske sprog uden forstyrrende elementer.
Enebær er et ældgammelt nåletræ, der har haft sin rod i Danmark i titusinder af år og kan føres tilbage til istiderne. Alligevel har dansk Gin-produktion hidtil været beskeden, og Gins oprindelse skal snarere søges i England eller i Holland i form af Genever. Enebær kan dog med fuld ret opfattes som en autentisk del af den danske flora, og den vigtigste ingrediens i denne gin er netop Enebær.
Dette valg kan da også smages i Master Destiller Henrik Elsners Gin. Enebærrets karakteristiske nåletræspræg går rent igennem i både duft og smag, da Ginnen uden tvivl har den største andel af enebærs æteriske olier blandt de forskellige Gin-typer. Koncentrationen er så høj i det færdige produkt, at man kan fornemme en svag opaliserende effekt fra olierne, hvis der tilsættes vand, is eller tonic til Ginnen.
Gulerod på toppen
Der indgår kun to andre ingredienser i den færdige Gin - dels det eksotiske og klassiske korianderfrø og så en absolut nyskabelse: nemlig gulerod. Den aromatisk komplekse og parfumerede korianderplante indgår i de fleste Gin-mærker, mens gulerod hidtil ikke er blevet forbundet med spiritus. Ser man nærmere på gulerodens indholdsstoffer, viser det sig, at den er rig på den velduftende stofgruppe, der hedder terpener. Terpener forekommer i utallige varianter i naturen, hvor i mange planters æteriske olier – blandt andet i humle, salvie og i nåletræers harpiks. I Gin giver gulerodens stoffer mundfylde, runder enebærrets pikante bitterhed af med en diskret sødme, giver en rigere duft og styrker præget af grannåle.
De få ingredienser giver mulighed for at fremstille en Gin med uhørt præcision, da de tre råvarer ekstraheres og destilleres hver for sig. Det sker på et avanceret kolonne-destillationsapparat, så man som noget helt unikt i Gin-verdenen kun får den bedste del af destillatet med fra alle ingredienser. Det giver ikke blot en enestående renhed og elegance, men det færdige produkt kan sammenstikkes, så der opnås den samme smag og duft hver gang uafhængig af udsving i de benyttede råvarer.
Slutresultatet er en krystalklar og autentisk enebærsmag, der underbygges af, at Gin har en alkoholstyrke på 47 procent, hvad der giver bemærkelsesværdig intensitet i både duft og smag. Denne intensitet gives videre, når ginnen bruges til cocktails, og man må ikke snyde sig selv for at prøve denne nye version af Gin og Tonic, hvor enebærsmagen for alvor for lov at folde sig ud.
Elg a Premium Danish Gin er en optimal blandingspartner og er skabt til at indgå i utallige Cocktails. Prøv produktet til en Martini eller til den klassiske Gimlet, der blot består af lige dele Gin og så Lime-koncentrat og masser af is. Her indgår Ginnens naturlige bitterhed i en forrygende kombination med Limens sødme. Er man ægte Gin-entusiast, så er den - serveret ren i selskab med kun isterninger - en oplevelse i særklasse, hvor enebærret aldrig har haft bedre muligheder for at vise sine forfriskende egenskaber.
Type: | Gin |
Land: | Danmark |
Område: | Fredensborg |
Størrelse i CL: | 50 |
Årgang: | NV |
Alkohol %: | 57,2 % |
Lagret på egefad: | Nej |
Drikketemperatur: | 10-12 grader |