Edradour 2003, Bourbon Ibisco, single cask whisky

I 2003 fyldtes 162 bourbon fade med Edradour whisky som test´, for at følge udviklingen af stilen i mixed mellem netop Edradour og et bourbon fad. I 2006 var A.W. Symington så overbevidt at flere bourbon fade blev hentet hjem fra USA.

I 2010 blev de første udvalgte fade fra 2003 årgangen aftappet og der blev i alt kun tappet 1545 decanters af dennen "First Release".

Whiskien har en super flot gylden farve.

Duft og smagsnoter: Duften er blid eksotisk med tørrede frugter, fad og vanille. Smagen er meget kompleks, igen i den eksotiske stil med duftens nuancer overført til smagen. En super cremet pleaser rå-hygge whisky fra det lille distilleri.

Serveringsforslag: En god before dinner whisky on ice - eller til en god Cohiba cigar efter måltidet.

745,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

EDRADOUR 

Destilleriet Edradour ligger i den spredte bebyggelse Balnauld, gemt i en lille dal, oven for byen Pitlochry. Destilleriet har også været drevet under navnet Glenforres, Det blev grundlagt i 1825. Det nuværende destillerianlæg stammer dog først fra 1837. I næsten 100 år skiftede det mellem forskellige succesrige ejere, før William Whiteley & Co. , et datterselskab i den amerikanske gruppe J.G.Turney & Sons, opkøbte destilleriet i 1933. I 1982 overtog spirituskoncernen Pernod Ricard scepteret. Fire år senere dukkede den 10-årige Single Malt officielt op, som desværre på grund af manglende marketingstrategi udelukkende blev tilbudt i destilleriet.

Vendepunktet kom i 2002, da distilleriet atter kom i skotsk besiddelse. Andrew Symington, indehaver af det uafhængige aftapperfirma Signatory Vintage, fik sin drøm opfyldt ved i løbet af et kun fem minutter langt forhandlingsmøde at købe destilleriet. Kort efter købet resulterede et voldsomt uvejr imidlertid i, at den nye ejer fik en vanskelig start. Begge de nærliggende floder satte det halve destilleri inklusive besøgscentret under vand. Godt et halvt år efter blev Iain Henderson ( tidligere hos Laphroaig ) ansat som produktionsleder. Han omstillede meget hurtigt produktionen, så kvaliteten blev forbedret.

Den største andel ( ca.90 procent ) aftappes i dag som Single Malt. Destilleriet fremstiller ca. 3.000 liter whisky om ugen. Om sommeren har besøgscentret behov for op til 20 guider til at føre de godt 100.000 besøgende ( årligt ) gennem de hellige haller. Edradour regnes for et af Skotlands mindste og kønneste destilleri. www.edradour.com


Yderligere information

Type: Highland single Malt Whisky
Land: Skotland
Område: Highland
Størrelse i CL: 70
Årgang: 2003
Alkohol %: 57,4
Lagret på egefad: Ja
Drikketemperatur: 15-17 grader