Dos Maderas, Caribbean Triple Aged Rum 5+5 år

En delikat romblanding fra Barbados og Guyana. To lande med deres egen romstil. Begge lande laver nemlig rom på pot stills og kolonneapparat. Den kraftige og aromatiske rom laves på pot stills og den mere blide og afrundede på mere moderne kolonneanlæg.

Det er en virkelig god rom. Født på samme måde som ”Dos Maderas 5+3” og ”Dos Maderas 10+5 Luxus”. Håndlavet og lagret i Caribien som det første. Herefter sendes rommen til Williams & Humbert Bodega i Jerez, hvor den får en tur i et solera system. ”Dos Maderas” er spansk og betyder netop to slags træ, hvilket henviser til måden rommen lagres og modnes på.

Forskellen på de Dos Maderas forskellige roms er lagringstiden. PX-udgaven er 10 år undervejs. Først 5 år i Caribien i ex-bourbon fade og derefter 5 år i Spanien i ex-sherry fade. 2 år på tidligere Dos Cartados Olorosa fade og derefter 3 år på 20-årige Don Guido PX fade – derfor 5+5, måske endda 5+2+3. Deraf navnet Triple Aged Rum.

Duft: Rund og næstens fløjelsblød duft af fad, kryderier og sødme

Smag: Blød og delikat med noter af rosin, figen og vanilje

Eftersmag: Den unikke sammensmeltning af kulturer giver rommen en lang afrundet sødme

Nydes med fordel ren i et velegnet glas, men også meget brugt af professionel bartendere i div. cocktails. En majestætisk rom med det bedste fra Barbados, Guyana og Spanien

419,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Huset blev grundlagt i 1877 af Sir Alexander Williams, en stor beundrer og connaisseur af sherry – og Arthuur Humbert, specialist i internationale relationer. I 1960’erne besluttede José, Nicolás, Jesús og Angel, som var medlemmer af Medina familien og arbejdede på andre Jerez vinhuse, at arbejde på at starte eget vinhus: José Medina y Compañia. Seneste tilegnelse var Williams & Humbert, som nu lægger navn til alle Medina virksomhedens aktiviteter. Huset har vundet stort annerkendelse for deres sherry, brandy og rom.

Master blenderen udvælger nøje mellem de mest eksklusive rom fra Barbados og Guyana. Når den ønskede blanding er fundet, lagre man rommen 5 år i Caribien. Efter denne del af lagringsprocessen, bliver blandingen sejlet over Atlanten, til Williams & Humbert i Spanien, hvor anden del af lagringen begynder. Rommen bliver nu lagret 3 år i særlig udvalgte egetræs fade, som har været brugt tidligere til at modne den internationale prisvindende sherry ”Dos Cartados” Oloroso og for at fuldende denne rom bliver den til sidste lagret 2 år på den tungere mere fyldige ”Don Guido” Pedro Ximenez sherry, begge certificeret og godkendt af DO-Jerez – Xéres Sherry til at have en gennemsnits alder på 20 år. Det sidste stadie, hvor denne fantastiske rom lagrer i Pedro Ximénez fade giver den flotte ragfarve. 
 

Yderligere information

Type:Rom
Land:Spanien
Område:Barbados og Gyana
Størrelse i CL:70
Årgang:nv
Druesorter:-
Alkohol %:40 %
Lagret på egefad:5 år i Caribien + 5 år i særlig udvalgte Oloroso egetræs fade i Spanien
Drikketemperatur:15
Holdbarhed:-