Domaine Vincent Delaporte, Chavignol Sancerre 2016

Jean Yves Delaporte vinificerer Domainets Sancerre efter klassisk model. Druerne presses langsomt og skånsomt i pneumatiske presser. Efter en let klaring ved naturlig bundfældning gæres mosten ved 18 grader i rustfri ståltanke. Vinteren over lagres den unge vin på ”le Lie” og tappes i maj for at bevare maksimal aroma og friskhed.

Duft og smagsnoter: I glasset får du en topklasse Sancerre med al den aroma og sprødhed du kan ønske dig, men kombineret med en usædvanlig lækker fylde.
 
Serveringsforslag: Prøv især Delaportes Sancerre til skaldyr og lyse fisketyper som slethvar, rødtunge og lignende. Grillet fisk er perfekt. Som en ekstra lækker specialitet, så prøv den til frisk gedeost på lunt flute. Optimal serveringstemperatur er mellem 10° og 13° celcius. 
189,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Domaine Vincent Delaporte hører blandt de bedste i Sancerre. Der er tale om et familiebrug med 20 ha. vinmarker, fordelt på i alt 28 små parceller! Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 35 år og dermed helt ideel. 50% af parcellerne ligger på de berømte Sancerre ”Silex” jorde, resten er på stenede og kalkholdige jorde.

Yderligere information

Type: Hvidvin
Land: Frankrig
Område: Loire
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2016
Druesorter: Sauvignon Blanc
Alkohol %: 13 %
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 10-12 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og 3-4 år fra høståret