Domaine Martinelle Ventoux 2016

Vinen er et klassisk eksempel på , hvor flot en vin kan være uden brug af træfadslagring.

Duft og smagsnoter: Fuld af modne bær, friskkværnet peber og lakrids i næsen med lille strejf af noget animalsk fra Mourvèdre-druen, som for første gang indgår ( med 3-4 % ) i Martinelles Ventoux . Velstruktureret, enormt saftig, lidt kølig og stofrig og med klædeligt mindre alkohol end i tidligere årgange.

En bundærlig vin, der giver rigtig meget vin for pengene og efter vor mening er  den bedste Ventoux, Corinna Kruuse har lavet til dato.


139,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Domaine la Martinelle ligger i den sydlige udkant af landsbyen Lafare ( midt i Dentelles de Montmirail ), hvor nye stilfulde og velindrettede bygninger blev taget i brug i slutningen af sommeren 2009.

Domainet drives af den unge, meget seriøstarbejdende og passionerede tyskfødte Corinna Kruuse, som i 2001 købte 7,5 ha. vinmarker i appllationen Ventoux. Der er siden kommet 4 ha vinmarker til. Først en ha i Lafare, hvoraf størstedelen har måttet lade livet for at give plads til de nye kældre og privtbolig og senest 3 ha i appelltionen Beaumes de Venise.

Domainets tre røde er fremragende. Den kraftfulde Le 8ieme, lavet på gamle Grenache stokke. Den mere elegante og friske Ventoux, samt sidste skud på stammen Beaumes de Venise, som er en overordentlig vellykket, meget tæt  årgang 2008. Alle er klassiske eksempler på, hvor flot vin kan være uden brug af træfads lagring. 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Ventoux
Størrelse i CL:75
Årgang:2016
Druesorter:75% Grenache, 21% Syrah og 4% Mouvedre
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes op til 6 år.