Domaine Leyrat, Hors D'Age XO , Single Estate Cognac

På lager
899,00  DKK

Duft og smagsnoter: Ravgylden, dyb farve. Kompleks bouquet som udvikler sig fra mindelser af hasselnød, karamel og tørre blade i retning af tørrede frugter med vanille undertoner. Smagen er vedholdende med en fin, lang tør ”Leyrat- eftersmag”.

Cognac skal lagre i min. 6 år for at bære betegnelsen XO - og det fortæller alt om Leyrat's høje standard. Denne XO (Vieille Reserve) er 23 år!

Bedste cognac i Søren Franks test i M/S Berlingske Tidende december 2014. 

  • 1-3 dages levering
  • Gratis fragt ved køb over 1000,-
  • Afhent gratis i butikken

Single Estate Cognac betyder at alt i hele processen med at fremstille cognac, foregår på selve vingården Domaine de Chez Maillard, sydligt for Angoulême. Kendetegnet for Leyrat er finesse og rene smagsnuancer – alt andet den sødmefulde, stil som man finder hos de meget kendte mærker. Leyrat er et regulært gastronomisk flagskib, som findes på kortet på verdens fineste restauranter, og et must buy for liebhavere til den ultimative luksus.

Leyrat er anerkendt for den enestående kvalitet som kommer fra vingårdens 92 ha vinmarker beliggende i Fins Bois. Af samme grund er Leyrat indbegrebet af terroir, og forklaringen på at man i distriktet Fine Bois netop kan fremstille denne enestående cognac skyldes, at jordbunden omkring Chez Maillard er identisk med jordbunden i Grande Champagne, dvs. med et tykt lag porøst kalk.

En anden væsentlig ingrediens er druerne. Leyrat benytter stadig en del vinstokke der mere end 100 år. Det forklarer samtidig domainets - for cognac - meget lave høstudbytte på under 80 hl./ha. Edgar Leyrat, 3. generation vinbonde i cognac, var manden bag de unikke cognac. Med sit sjældne talent, og en excentrisk tilgang til sit metier, frembragte han disse cognac, der med deres uforlignelige lyse farve, imponerende dybe, nærmest vinøsesmagsnuancer, har været  med til at sætte standarden for det optimale. Brugen af karamel er helt bandlyst, og der benyttes udelukkende træfade fra Limousine. Cognac Leyrat adskiller sig også ved at lagre sine cognac´er langt længere end loven foreskriver, hvilket gør dem blødere og mere afrundet i smagen, end tilsvarende cognac som blot opfylder lovens krav.

I dag er det Francis Abecassis og hans datter Elodie, der har overtaget driften af Leyrat, og dermed en af sværeste opgaver i cognac; at løfte arven efter mesteren Edgar Leyrat. Netop derfor har Abecassis sammesat et klasse-team, der skal varetage fremstillingen af de legendariske, ædle dråber fra Domaine de Chez Maillard.

Yderligere information

Type: Cognac
Land: Frankrig
Område: Cognac
Størrelse i CL: 70
Årgang: NV
Alkohol %: 40
Lagret på egefad: Ja på Limousinefade
Drikketemperatur: 16-18 grader
AGE VERIFICATION
You must be older than 18 years old to enter this page.