Domaine les Sibu, 2020 - Gigondas

Denne flotte vin fra Domaine les Sibu har en smuk lilla farve med rubinrøde nuancer. I næsen er vinen dyb og kraftfuld med en buket der strækker sig fra modne frugter til sorte oliven med et strejf af lakridsnoter. Her får du en meget fyldig og struktureret vin med modne tanniner.

Dette er en vin med lang aromatisk vedholdenhed. Kraftfuldt, ambitiøst og delikat udtryk. 
Vinen er produceret på en blanding af Grenache 80%, Mourvèdre 20%, med druer fra vinstokke på en gennemsnitsalder på 40 år. 

Serverings-TIP
Serveringstemperaturen bør være 18 – 20 grader

 

Fire generationer på Domaine les Sibu
Domaine les Sibu’s vinmarker i Gigondas, Sablet og Seguret, har gennem fire generationer været plejet og dyrket af familien Alazard. Familien har altid givet sig god tid til at dyrke jordbunden og vinstokkene efter traditionelle metoder med stor respekt for naturen. 

Ny mentalitet og vision
Loïc Alazard har siden han var helt lille, været med sin far og bedstefar i markerne og er nu 4. generation på Domaine les Sibu. Loïc Alazard har gennem sin uddannelse i ønologi (med praktik hos forskellige vinproducenter i Gigondas, det øvrige Rhône, og med seks måneder i Waipara Valley i New Zealand) stiftet bekendtskab med en række nye arbejdsmetoder. Resultatet af disse, endte som en øjenåbner for en anden mentalitet og vision. 

Fra salg af druer til vin 
Loïcs hjemkomst i 2015 fik Domaine les Sibu til at vælge nye veje, og gik fra blot at sælge druer til selv at producere vinen. Årets høst fra markerne i Gigondas i 2015 blev vinificeret hos en kollega i Gigondas og da kvaliteten var fremragende, blev succesen gentaget i 2016.

En stigende succes
I 2017 besluttede familien Alazard at omdanne deres lagerbygning til vinkælder, og har siden da produceret vin af ca. halvdelen af høsten fra markerne i både Gigondas og Sablet. Da populariteten er stigende, er det familiens mål at lave vin af hele drueproduktionen. 

Siden 2019 har Domaine les Sibu været HVE-mærket (høj miljøværdi), og har været i gang med deres økologiske omlægning siden 2020. Resultatet af dette, vil være økologisk certificeret vine fra årgangen 2023.

229,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Gigondas
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:Grenache, Mourvedre
Alkohol %:14%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:15 - 17 grader
Holdbarhed:Kan nydes ung og op til 5 år fra høståret.