Domaine le Vieux Moulin, Lirac, Rhone 2020

Sammen med 16 andre cru'er, befinder Lirac sig i toppen af hierarkiet i Rhône. Appellationen er måske en af de mindre kendte, men det gør ikke vinene dårligere, blot billigere.

Domaine Le Vieux Moulin er virkelig en vin der præsenterer ”value for money”. Masser af smag, og stor anvendelighed til især klassiske danske kødretter.

Druerne – som er Grenache Noir og Cinsault - er dyrket på vingårdens marker på Vallongue-plateauet. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres efterfølgende i 12 måneder på det fine bundfald (lies fines).

Oplevelsen
Vinen har en meget dyb farve. Den er kraftfuld, kompleks med noter af modne frugter blandet med aromaer af krydderier og kirsebær. I munden kommer de samme aromatiske noter som i næsen. En vin med en fin balance og fine og silkebløde tanniner.

Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen er ideel ved omkring 18°C. Vinen er ideel til rødt kød, vildt, lam, krydrede retter, modne oste. 

129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Lirac - Châteauneufs noble nabo. Der er blevet produceret vin i Lirac de sidste 2000 år. Området, der liggerpå Rhône flodens højre bred over for Châteauneuf du Pape, fik sinappellation i 1945 og omfatter ca. 700 ha. vinmarker. De fleste kenderLirac for sin Rosé, der minder meget om naboerne fra Tavel, men herproduceres også hvide og røde vine. Sidstnævnte kan være et godt, value formoney alternativ til Châteauneuf du Pape. 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Rhone
Størrelse i CL:75
Årgang:2020
Druesorter:Grenache og Cinsault
Alkohol %:15
Lagret på egefad:nej
Drikketemperatur:16-20 grader
Holdbarhed:Nu-2025