Sammen med 16 andre cru'er, befinder Lirac sig i toppen af hierarkiet i Rhône. Appellationen er måske en af de mindre kendte, men det gør ikke vinene dårligere, blot billigere.
Domaine Le Vieux Moulin er virkelig en vin der præsenterer ”value for money”. Masser af smag, og stor anvendelighed til især klassiske danske kødretter.
Druerne – som er Grenache Noir og Cinsault - er dyrket på vingårdens marker på Vallongue-plateauet. Vinifikationen er traditionel, og vinen lagres efterfølgende i 12 måneder på det fine bundfald (lies fines).
Oplevelsen
Vinen har en meget dyb farve. Den er kraftfuld, kompleks med noter af modne frugter blandet med aromaer af krydderier og kirsebær. I munden kommer de samme aromatiske noter som i næsen. En vin med en fin balance og fine og silkebløde tanniner.
Serverings-TIPS
Serveringstemperaturen er ideel ved omkring 18°C. Vinen er ideel til rødt kød, vildt, lam, krydrede retter, modne oste.