Domaine Horgelus, Cötes de Casgone, La Valse des Manseng 2017

En rig og rafineret tør hvidvin med eksotiske noter. Vinen har fået 6-måneders lagring på metoden Fine Lees(Lagring med gær rester fra fermenteringen), dette giver en større dybde, fyldigere krop og mere kompleksitet til vinen, samt en let ristet ristet finish

Lavet på  Gros Manseng 50%, Petit Manseng 40%, Sauvignon Blanc 10%

Serveringsforslag: Passer rigtig godt sammen med grillet fisk og både modne og stærke oste.

129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Om Domaine Horgelus:
Domaine Horgelus er beliggende på de solrige bjergskråning i Gascogne. Området har vist sig som en af de mest lovende franske appellationer, på grund af den stigende kvalitet på vinene. Denne udvikling startede i 1980'erne og har virkelig slået igennem i 1990'erne, med produktion af friske og aromatiske vine.

Domaine Horgelus blev grundlagt i 1978 af Joseph Le Menn. Han blev tiltrukket af charmen ved Gascognes gastronomi og levevis. Nu dækker vingården 66 hektar vinmarker og mere end 30 hektar skov og eng.

Domaine Horgelus drives nu af Yoan Le Menn (Joseph's søn). Yoan tilhører den unge generation af ønologer, der udmærker sig ved at kombinere nytænkning og tradition. En væsentlig opgave er bevarelsen af aromaen ved at begrænse alle former for oxidation af mosten og vinene. Af denne grund høstes druerne tidligt om morgenen - fra 03.00 til 11.00 - med henblik på at drage fordel af køligheden. Frugtagtig smag og friskhed er kendetegnende for vinene fra Domaine Horgelus.

 
Type:Hvidvin
Land:Frankrig
Område:Gascogne, Sydvest Frankrig
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:50% Gros Manseng, 40% Petit Manseng og 10% Sauvignon Blanc
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og 4-5 år fra høståret