Domaine Horgelus, Cötes de Casgogne, Colombard & Sauvignon Blanc 2019

Kombinationen af Colombard og Sauvignon Blanc viser her Gascogne fra sin bedste side. Sammensætningen af denne lækre, sprøde vin er 75% Colombard og 25% Sauvignon Blanc.

Med noter af hvide blomster citrus og tropiske frugter, er den perfekt som aperitif eller perfekt tilbehør til fisk og skaldyr.

Anmeldelser: 
Vinen har ved Concours Agricole Paris 2016 modtaget guldmedalje 

wGPlo2gyBBXfwAAAABJRU5ErkJggg==

Om forrige årgang: 

yf85h6UH9JTcrAAAAAElFTkSuQmCC
"Frisk og meget dejlig hvidvin med en inviterende duft af blomster, græs og granskov og en let, aromatisk smag. En rigtig sommervin, fuld af solskin og en frisk brise. Flasken har skruelåg." w2tb+411lX9fWv8qP3wvKYQD8hYpPoL+zdQiMg+46XJzQAAAABJRU5ErkJggg==
5 ud af 5 stjerner

Liebhaverboligen om årgang 2014:
"God og prisbillig vin med masser af grape, kamille- og hyldeblomst i smagen. Man fornemmer også lidt lime i bagkanten, og syren er flot balanceret. Nyd den direkte fra køleskabet - druesammensætningen her en "kølig sag". Fin terrassevin og ligeledes oplagt til fjordrejer og andre skaldyr." Fire ud af fem stjerner

Om tidligere årgange skrev pressen:

AVBvncAHqVY7AAAAAElFTkSuQmCC
"Sauvignon blanc for fuldt tryk.
Stærk aromatisk frugtnæse parfumeret med melon, passionsfrugt, hyldeblomst og stikkelsbær – intens, frisk og med diskretsødme. Eksotisk, men med pænt rankhed.
Kølig stærkt aromatisk og overdådig smag med glimrende syrebalance og meget de samme aromaer som i næsen – saftig, stærk og med flot renhed og god mineralitet – vellykket vin for dem der holder af sauvignon blanc for fuldt tryk" 
 Score 87 

h+blS9UzLrukQAAAABJRU5ErkJggg==
“En lille knaldroman af en vin fra Domaine Horgelus. Tidligere årgange har været lige så imponerende, men nu er det 12eren vi kan få. Colombard er slemt overset som bordvinsdrue, australierne elsker den” ”Horgelus tilsætter den aromatiske Sauvignon Blanc, og jeg skal love for, at der kommer røre i andedammen. Solbærblade en masse, hylende intens, grapeagtig med hyldeblomst og hyldebær, mineralsk” Skarp pris” ***** 

yf85h6UH9JTcrAAAAAElFTkSuQmCC
"I denne hvidvin har de to druer Sauvignon Blanc og Colombard indgået et perfekt ægteskab. Det er en ualmindelig dejlig og frisk vin med Sauvignon Blanc-druens noter af kærlighedsfrugt. Smagen er fyldig og har en behagelig fedme. En dejlig vin til en god skaldyrsret. Med sit lette alkoholindhold er den fin til frokost. Flasken har skruelåg." 5_stjerner

Vinforum.dk
4-stjerner
"Lys gennemsigtig farve. Intens duft af citrus, lidt blomster. Mellemfyldig vin med fin frugt og en smag, der er meget aromatisk og frisk i det. Her er en sprød syre, der balancerer godt. 
Vinen er god som terrassevin og lette retter." 4 ud af 5 stjerner

Fra VinAvisen
"Delikat og aromatisk hvidvin med frisk druefrugt. En lækker og meget anvendelig vin - både som apéritif, til mad og som terrassevin. Flasken har skruelåg." 
stjerne5 


Or-2012
Guldmedaljevinder ved Concours Général Agricole 2012 i Paris.

79,00 kr
  • Køb 6 for 390 og spar 18%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Domaine Horgelus blev oprettet i 1978 af Joseph Le Menn og omfatter i dag 66 ha med vinstokke. Domænet ligger på solrige bjergskråninger nær byen Montreal de Gers i Gascogne, i det sydvestlige Frankrig.

På domænet gør man meget for at undgå enhver form for oxidering fra most og vin, og druerne høstes derfor mellem kl. 3 om morgenen og kl. 11 om formiddagen, hvor det er køligst, hvilket er med til at bevare mest mulig aroma og friskhed.

Type:Hvidvin
Land:Frankrig
Område:Gascogne, Sydvest Frankrig
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:75% Colombard og 25% Sauvignon Blanc
Alkohol %:11,5 
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og 2-3 år fra høståret