Domaine Haut de Mourier 2021, Viognier Blanc

Domaine Haut De Mourier - Viognier
er beliggende i det sydlige Frankrig kun 10 kilometer fra Nîmes. Vinen har en flot gylden farve. Det er en flot og meget aromatisk vin med toner af abrikoser, ferskner og violer. Smagen byder på noter af fersken, æbler, pærer, lavendel samt honning. Vinen er rund og blød men samtidig frisk og velbalanceret. 

Duft og smagsnoter: En utrolig lækker Viognier, der behager selv den mest kræsne gane - flot og vellavet. Dejlig krydret duft og smag af viol, æbler, fersken, abrikos og pære med et lille strejf af sød honning. 

Serveringsforslag: Vinen er en perfekte ledsager til asiatiske retter og anden krydret mad, hvor den lette sødme og krydrede duft går godt i spænd med maden. Maden skal være fyldig og have karakter. Vinen kan også bruges som en lækker og velsmagende aperitif til lidt røget mandler! 

5 af 5 stjerner i Vinavisen.dk - der skrev:
"En meget lækker og aromatisk hvidvin - aromatisk både i den kraftige duft og den friske, dejlige smag med god frugt, en lille honningsødme, tilpas syre og fint krydderi". 

95,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Viognier
har længe været plantet i Languedoc i Sydfrankrig og ikke mindst i den nordlige del af Rhônedalen. I Nord-Rhône ligger området Condrieu, hvor nogle af landets dyreste hvidvine produceres, netop på ren Viognier. Området er lille og produktionen er ikke særlig stor, men kvaliteten god. Og det giver naturligt høje priser. 

De oversøiske lande, med Californien i spidsen, er ved at ændre lidt på tingenes tilstand. I disse vinproducerende områder er plantningen af Viognier ved at hale ind på Frankrig, og andre lande følger trop. Hvorend Viognier er plantet, giver det spændende vine, som kan være et behageligt afbræk fra Chardonnay eller Sauvignon Blanc.  

Type:Hvidvin
Land:Frankrig
Område:Languedoc
Størrelse i CL:75
Årgang:2021
Druesorter:Viognier
Alkohol %:13,0
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 3-4 år.