Domaine du Prieure, Savigny Les Beaune 2022

Domaine du Prieuré Vieilles Vignes Savigny les Beaune fremstilles på 100% Pinot Noir druer fra “Vieilles Vignes”/gamle vinstokke, fra plot i Savigny-les-Beaune i Bourgogne.

Druerne stammer fra gamle vinstokke leverer et høstudbytte pr. hektar, men druerne har mere smag og intensitet. 

De høstes i hånden og vinificeres derefter i åbne kar og efter endt maceration vil gæringen vare en uge under temperaturkontrol.

Vinen lagres herefter i kar og på fade mellem 12 til 18 måneder afhængig af årgangen.


Oplevelsen
Domaine du Prieuré Vieilles Vignes Savigny les Beaune er en flot, elegant og feminin Bourgogne vin med fin kraftfuld Bouquet og intensitet, der domineres af saftige smagsnoter af klassisk Bourgogne bær fra skoven.

Duften og smag forfører med aromaer af kirsebær, brombær, hindbær og solbær, der forenes med elegante animalske noter.

Bør nydes tempereret, mellem 14-16 grader og gerne sammen med retter med svampe, fjerkræ, glad gris, vildt, kalv eller rødt kød.

Om producenten

Domaine du Prieuré er beliggende i hjertet af Côte de Beaune, nær den lille maleriske vinby Savigny-Les-Beaune, tæt ved byen Beaune, Bourgogne. 

Familiens domaine blev grundlagt af Auguste i begyndelsen af det 1900-tallet og dækkede på dette tidspunkt blot omkring 4 hektarer. 

Først i midten af århundredet, opkøbte Henri (2. generation) en Priory, (cistercienser bygning), der kan dateres tilbage til det 18. århundrede, som med tiden blev hjertet i vingården og gav Domaine du Prieuré sit navn.

I dag drives vingården af Stephen Maurice, som er 4. generation på Domaine du Prieuré, der i sammenspil med hustruen Lucie, og yderligere én ansat, er ansvarlig for hvert skridt - Fra druernes trivsel og liv i vinmarken til vinen kommer på flaske. 

Vinmarkerne strækker sig i dag over 12,5 hektar, hvoraf størstedelen er beliggende tæt ved vingården og flere dækker små plots på Cru markerne: “Les Hauts Jarrons”, “Les Lavières” og “Les Champs Pimont”

Domaine du Prieuré har siden 2020 har omlagt vingården til økologisk landbrug og vil kunne gøre krav deres certificering fra 2023.

Om Savigny-les-Beaune
Appellationen Savigny-les-Beaune ligger i den sydlige del af Côtes de Beaune i Bourgogne, hvor vinmarkerne, strækker sig i den lille dal mellem mægtige Corton, Pernand-Vergelesses og Beaune.

Her ligger vinmarkerne sig yndefyldt og næsten malerisk på hver sin side af Rhoin-floden, hvor vinstokkene gror mellem 250 – 400 meters højde, har en blød stigning i starten, men bliver stejlere jo højere oppe de er beliggende. 

Jordbunden er yderst alsidig og varierer fra sten og grusholdig op mod Pernand-Vergelesses til rødbrun og lerholdig kalkstens jord, der dominerer, hvis man drager mod syd.

Med et så spændende og spraglet terroir, er det ikke underligt at der eksisterer hele 22 Premier Cru marker og yderligere 29 markbetegnelser i Savigny-Les-Beaune på de kun godt 345 hektar.

286,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager