Domaine du Prieure, Pinot Noir

Domaine du Prieuré Bourgogne Pinot Noir er fremstillet på Pinot Noir druer fra familien Maurices lille plot på 2 hektarer, som ligger lige udenfor landsbyen Savigny lès Beaune, meget tæt på Domaine du Prieurés kældre.

Trods placeringen udenfor Savigny lès Beaune, er vinen en flot, blød og frugtig Bourgogne Pinot Noir, der fint og elegant afspejler Savigny lès Beaunes stil, dog uden at må bære navnet.

Druerne håndplukkes, og vinificeres på traditionel vis og i åbne kar. Efter maceration, får gæring lov til at vare omtrent en uge, hvorefter vinen lagres i fade eller kar mellem 9-12 måneder  afhængigt af årgangen.

Dette giver en blød Bourgogne helt efter kunstens regler og elegance.

Oplevelsen

Duften er fængslende med florale og frugtige aromaer af skovens bær.
Smagen er så fin som silke, domineret af kraftfulde noter af kirsebær, brombær, hindbær og jordbær, der forenes med skovens bund af svampe.

Vin & Mad Tips
Oplagt til retter med svampe, som svamperisotto, mørke fiskeretter med stegt hvidfisk, svampe og jordskokker, fjerkræ, glad gris, kalv eller rødt kød, samt fuglevildt og braiserede retter med harer/kanin.

Bør nydes tempereret, mellem 14-16C grader og gerne i store Bourgogne glas.

 

 

 

Om producenten

Domaine du Prieuré er beliggende i hjertet af Côte de Beaune, nær den lille maleriske vinby Savigny-Les-Beaune, tæt ved byen Beaune, Bourgogne. 

Familiens domaine blev grundlagt af Auguste i begyndelsen af det 1900-tallet og dækkede på dette tidspunkt blot omkring 4 hektarer. 

Først i midten af århundredet, opkøbte Henri (2. generation) en Priory, (cistercienser bygning), der kan dateres tilbage til det 18. århundrede, som med tiden blev hjertet i vingården og gav Domaine du Prieuré sit navn.

I dag drives vingården af Stephen Maurice, som er 4. generation på Domaine du Prieuré, der i sammenspil med hustruen Lucie, og yderligere én ansat, er ansvarlig for hvert skridt - Fra druernes trivsel og liv i vinmarken til vinen kommer på flaske. 

Vinmarkerne strækker sig i dag over 12,5 hektar, hvoraf størstedelen er beliggende tæt ved vingården og flere dækker små plots på Cru markerne: “Les Hauts Jarrons”, “Les Lavières” og “Les Champs Pimont”

Domaine du Prieuré har siden 2020 har omlagt vingården til økologisk landbrug og vil kunne gøre krav deres certificering fra 2023.

Om Savigny-les-Beaune
Appellationen Savigny-les-Beaune ligger i den sydlige del af Côtes de Beaune i Bourgogne, hvor vinmarkerne, strækker sig i den lille dal mellem mægtige Corton, Pernand-Vergelesses og Beaune.

Her ligger vinmarkerne sig yndefyldt og næsten malerisk på hver sin side af Rhoin-floden, hvor vinstokkene gror mellem 250 – 400 meters højde, har en blød stigning i starten, men bliver stejlere jo højere oppe de er beliggende. 

Jordbunden er yderst alsidig og varierer fra sten og grusholdig op mod Pernand-Vergelesses til rødbrun og lerholdig kalkstens jord, der dominerer, hvis man drager mod syd.

Med et så spændende og spraglet terroir, er det ikke underligt at der eksisterer hele 22 Premier Cru marker og yderligere 29 markbetegnelser i Savigny-Les-Beaune på de kun godt 345 hektar.

Området opnåede egen AOC status i 1937.

189,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager