Domaine des Baguiers, Bandol Rosé 2016

  • Køb 6 stk. for kun kr. 129,- pr. fl. og spar kr. 120 i alt.


Bandol Rosé er lavet på 40% Mourvèdre, 30% Cinsault, 30% Grenache.

Duft og smagsnoter: En klar laksefarvet vin, med florale og frugtige aromaer: kaprifolium, pink grapefrugt, mango og moden sødmefuld frugt og mineralske noter iblandet et stænk af salt og hav. Bandols fylde skyldes især det store indhold af Mourvèdre, det gør sig også gældende for roséen. Det er en fyldig rosé med en struktur, elegance og friskhed.

Serveringsforslag: Den gør sig godt både solo og som ledsager til skalddyrsretter, salater og det højere gastronomiske køkken. Kombinationen af sødme, struktur, syre, friskhed, mineralitet og hav er grundlag for mange kombinationer med mad.

Eller som Hr. Plougmann så poetisk udtrykte det "En intens rosé med frisk aromatisk duft. Smagen er sprød og juicy, med et kraftig aftryk af kirsebær, jordbær og bolschebutik vinen afslutter frisk med en fin sprød mineralsk syre. Bør nydes kold en varm dag på terrassen til ingen verdens ting, det skulle da lige være en let sommersalat, en grillet fisk eller evt. forskellige tapas."

Anmendelser: 
"Mad og Boligs test af rosévine blev Domaine Baguiérs favorit med 5 stjerner (topkarakter)
"En vidunderlig Bandol med alle dens kvaliteter. Dejlig smag af hav og friskhed, og man ser næsten Cote d'Azur for sig, når man drikker . Hæver sig over de fleste rosévine til under 100 kr. med en dyb og karakterfuld smag. Perfekt til grillet fisk, jomfruhummer, muslinger og fiskesuppe"


Dagladet Børsen Nr. 2 i deres store test af 51 rosévine


Anders Grøndahl i Vin Top Ti
"Nu kommer foråret og så trækker jeg omgående en sprød, laksefarvet rosé op. Min foretrukne kommer fra Bandol-distriktet ved Middelhavet tæt ved Toulon. Sprød, vibrerende ren og meget kultiveret. Prøv én - og bliv afhængig" 95 point 

149,00 kr
  • Køb 6 for 774 og spar 14%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Domaine Baguiers
Domænet er blandt de kun 50 vinhuse og 5 cooperativer der producerer vin fra de 1.400 ha. vinmarker i Bandol. De 29 af disse hektar besiddes af Domaine Baguiers.

Imellem de smukke og pitoreske byer Castellet og Cadière d'Azur Claudine har Franck og Jean-Louis Jourdan familiens vingård, hvor der produceres 2 røde og en rosé (Mourvèdre, Grenache, Cinsault), Bandol Rouge er på 80% Mourvèdre, resten er Grenache og Cinsault. Topcuvéen Gaston Jourdan produceres kun i exceptionelle årgange og kun på Mourvèdre.

Type:Rosévin
Land:Frankrig
Område:Provence
Størrelse i CL:75
Årgang:2016
Druesorter:40% Mouvedre, 30% Cinsault og 30% Grenache
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og 2-3 år fra høståret