Domaine Claudie Jobard, Beaune 1. Cru Les Epenotes 2013

Alt plantemateriele selekteres omhyggeligt - og Claudie har gode forudsætninger for det, idet familien også producerer og leverer vinstokke til nyplantninger, 700.000 om året. Druesorterne matches omhyggeligt til terroiret, og der arbejdes med naturlige og skånsomme metoder i alle led, ligesom jorden bearbejdes mekanisk. Enkelte marker pløjes sågar med hest.

1. Cru Epenotes marken ligger i den sydligste ende af Beaune, med 1. Cru marken Boucherottes samt Pommard 1. Cru marken Epenots som naboer. Jordbunden er her dyb mergel og limsten med et rødligt toplag med masser af små sten overfladen. En jorbundstype, der får Pinot Noir druen til at udfolde sin smag i en kraftfuld og rund stil. Claudie håndselekterer druerne ved ankomsten til kældrene, hvorefter de afstilkes og gennemgår nogle dages koldmaceration inden gæringen startes. Under gæringen anvender Claudie en kombination af pigeage og remontage. Daglig smagning af den gærende most styrer, hvor meget og hvor ofte. Efter endt gæring fadlagres den unge vin og tappes efterfølgende uden filtrering.

En flot Beaune Premier Cru i topklasse med en kombination af Pommard-agtig kraft og typisk Beaune rundhed og tilgængelighed i smagen.

449,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

 Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Bourgogne
Størrelse i CL:75
Årgang:2013
Druesorter:Pinot Noir
Alkohol %:13 %
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Op til 10-12 år fra høståret