Domaine Bousquet, Malbec Reserva 2014

Jean Bousquts Reserva udgave af Argentinas nationaldrue, Malbec, stammer fra marker ved "Alto Gualtallery" i 1200 meters højde. De solmodne druer høstes pr. håndkraft i første uge af april. Malbec udgør 85 % og suppleres med lige dele Cabenet, Merlot og Shiraz. Druerne håndsorteres, afstilkes og gennemgår en 2 dages kold maceration på drueskindet, for at fange de mest delikate aromaer. Gæringen varer typisk i 12 dage, og den samlede tid på drueskindet, der sikrer vinen farve og struktur, varer i op til 30 dage. Den unge vin lagres i 10 måneder på fade af fransk eg, og 6 måneder på flaske, før den frigives. 

Duft og smagsnoter: Med vinen i glasset får du de typiske "spicy" Malbec aromaer med solbær og brombær for fuld udblæsning. Smagen besidder koncentration, klasse og kompleksitet, der løftes yderligere af en helt eminent friskhed og mineralitet, der er unik i en Argentinsk kontekst.

Anmendelser: 
17/20 point hos Forlaget-smag.dk; 
"Malbec på fransk i en meget personlig fortolkning og med en meget personlig krydring: stødt peber, eucalyptus, mynte, egetræ og mineraler. Smagen er lige så sammensat somindholdet: 85% Malbec + lige dele Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Af en argentinsk Malbec er den atypisk stram og elegant, den spiller ikke med saft og muskler, men med raffinerede detaljer og en lille, koket druesødme."

Skøn julevin til and og flæskesteg (årg. 2010 omtalt i Spisbedre);
"Økologisk vin med delikate aromaer med krydderier, og i smagen er der saftige solbær og brombær. Smagen er koncentreret og kompleks, med en god friskhed og mineralitet." 
139,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

 Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Argentina
Område:Mendoza
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:85% Malbec, og 5% af Merlot, Cabernet og Shiraz
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja i 10 mdr. på fransk eg.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 7-8 år fra høståret