Distilleria Gualco, Grappa Stravecchia

Denne Dolcetto d'Ovada grappa er lagret i 3 år i 1000 liters egetræsfade (tonneaux).
Da disse tønder er ret store, frembringer tre års lagring kompleksiteten og blødheden af det destillerede produkt uden drastisk at øge tilstedeværelsen af tanniner fra træet.
319,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Historien om Distilleria Gualco begynder helt tilbage i 1870, da Paolo Gualco, tidligere bødker, grundlagde Distilleria Gualco.
Hans søn Paolo II, tidligere Garabaldino og mangeårige borgmester i landsbyen, fortsatte sin fars arbejde, mens den anden søn Matteo II, efter at have bygget en blomstrende silkeormefarm, oprettede Distilleria Gualco Matteo på egen hånd.
Duilio, søn af Gualco Paolo II, der vendte tilbage til sit fædreland fra Argentina i 1932, fulgte i sin far og bedstefars fodspor.
Bartolomeo, Matteo I's søn, vendte også tilbage fra Argentina, og sammen med sin onkel Paolo grundlagde de Distilleria Gualco Bartolomeo i 1934.
På trods af at det var lille, blev det hurtigt det bedst kendte grappa-destilleri i området på grund af den høje kvalitet af grappaen samt destilleriets karisma (ikke uden god grund kendt som "grappaens troldmand").
Bartolomeo, der ingen børn havde, valgte Susanna, Duilios datter, af alle hans niecer og nevøer, som den bedst egnede til at fortsætte familietraditionen.
Således fandt Susanna sig selv i positionen til at forene sin far og onkels ekspertise og forretninger og videreføre deres vidunderlige gamle traditioner.
Senere holdt hendes fætter Benito Gualco (søn af Matteo II) også op med at destillere og gav sin skik til Susanna, som dermed blev den eneste tilbageværende producent af de tre Gualco-destillerier.
Til gengæld overleverede Susanna sin store oplevelse til sin søn Alessandro Soldatini og til hendes børnebørn Giorgio og Marcella, ejere af Distilleria Gualco Bartolomeo e Susanna di Giorgio og Marcella Soldatini s.n.c. fra 2001 til 2020.
I 2016 blev Alessandro Soldatini valgt til præsident for Consorzio Tutela Grappa Piemonte og Barolo, og under hans mandat, som sluttede i 2020, blev der opnået vigtige resultater med at beskytte den økonomiske, kulturelle og traditionelle værdi af Piemontes Grappas.
I 2020, under pandemien, nåede destilleriet milepælen med 150 års aktivitet (1870-2020).
I 2021 blev virksomheden til Distilleria Gualco di Giorgio Soldatini & C. s.a.s. og Giorgio driver virksomheden med hjælp fra sine medarbejdere, af sin far Alessandro, der fortsat er rygraden i virksomheden og nogle gange endda for Marcella, som af og til udskiller noget tid fra sin hovedaktivitet som psykoterapeut.
 
Systemet til fremstilling af Distilleria Gualcos grappa er en "Piedmont bain-marie pot still".
Dette er en exceptionel type batch-destillationsanlæg, og da der kun er få sådanne systemer i Italien, besøges det af grappa-entusiaster fra hele verden.
For at give folk en bedre forståelse af denne traditionelle destillationsmetode, holder Distilleria Gualco den 2. søndag i november en åben dag, Distilleria Aperta, hvor alle kan give en hånd med til produktionen af vores prisvindende grappa, stille spørgsmål til Alessandro og Giorgio, prøv lokale specialiteter og selvfølgelig familiens grappa.
Brug af en "bain-marie" eller "dobbeltkedel", som de fleste kokke ved, betyder, at gryden med druepresserester ikke opvarmes direkte af ild, men den er omgivet af en anden gryde med kogende vand, og dette har den fordel, at det opvarmes druer forsigtigt, hvilket forhindrer grappaen i at få en ubehagelig røget eller brændt smag og lader den langsomt fordampe. Bevarer således drueskallernes vinlignende egenskaber.
Vores system kaldes "Piedmont pot still eller Piedmont alembic", fordi dette er en brevet fra en lokal kobberhåndværker. Dette er det eneste bain-marie grappa-destillationsanlæg, hvor de drueskaller, som mesterdestilleren putter i gryden, ikke behøver at blive våde med yderligere vand eller marc, men de bliver destilleret, når de kommer med deres naturlige fugt.
I Distilleria Gualcos tilfælde rummer "the alembic" omkring 250 kilo drueskaller og producerer på bare en time fra 10 til 15 liter grappa på 62/68 grader.
Systemet, som et certifikat, der har hængt i destilleriet i 100 år, bruger "Semigasogeni Autarchici" (selvforsynende brændstoffer), og det brændbare, der bruges, er de samme drueskind, som allerede er blevet brugt til at fremstille grappaen.

Yderligere information

Type:Grappa
Land:Italien
Område:Piemonte
Størrelse i CL:70
Årgang:-
Druesorter:Dolcetto d'Ovada
Alkohol %:42%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:-