Delas, Côte-Rôtie, Seigneur de Maugiron 2009

Delas, Côte-Rôtie, Seigneur de Maugiron 2009

Vinifikation: Druerne håndplukkes og gennemgår gæringen i de traditionelle åbne cementtanke, hvor de først gennemgår 3 dages forgæring ved meget lave temperaturer. Derefter fortsættes gæringsprocessen, hvor man dagligt skubber "hatten" ned i mosten, hvilket giver et optimalt udtræk af fede tanniner, og pigment. Efter endt gæring lægges vinen på fade i 14-16 måneder, før den tappes på flaske.

Duft og smagsnoter: Dyb, næsten sort farve og en intens duft af lakrids, brombær og kirsebær samt lette røgede undertoner. Smagen er afbalanceret med en silkeblød og super koncentreret eftersmag.

Mad og vin:Passer rigtig godt til vildt og rødt kød, samt modne oste.

495,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.
 

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Netop de store besiddelser af vinmarker, som huset har i Rhônedalen, er medvirkende til, at firmaet har anerkendt, at de varierende terroirs i de forskellige appellationer bør komme til udtryk i de forskellige vine. Derfor tilstræbes det at afspejle den pågældende marks terroir og herigennem skabe den største vin som overhovedet muligt.

Iblandt disse marker er Seigneur de Maugiron i Côte Rôtie. Vinmarken er fordelt over de tre kommuner Saint-Cyr-sur-Rhône, Ampuis og Tupin-Semons og har en beliggenhed, så der høstes 70% på Côte Brune og 30% Côte Blonde, navne som stammer fra middelalderen (den brune og den lyse bakke). Vinen produceres udelukkende på Syrah druen.

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Frankrig
Område: Nord Rhône, Côte-Rôtie
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2009
Druesorter: Syrah
Alkohol %: 13
Lagret på egefad: Ja i 14-16 mdr.
Drikketemperatur: 15-17 grader
Holdbarhed: Kan gemmes ml. 8 - 14 år.