De Stefani, Venis, Veneto 2019

Skøn veneto hvidvin på blanding af Sauvignon Blanc og Chardonnay

Noter af: Citrongræs, Eksotiske frugter, Hyldeblomst

Sauvignon Blanc lagret på betonfade og Chardonnay lagret på egefade er blandet og derefter lagret på ståltanke. Flot høstgul farve i glasset. Noter af eksotiske frugter, citrus og hyldeblomst. En mineralsk hvidvin der passer perfekt til grillet fisk, pasta med skaldyr og grøntsagsretter. Og vidunderlig til asparges. Asparges-risotto, grillede asparges, blancherede asparges. Bare asparges.

 
159,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Historien om vinhuset De Stefani begynder i Refrontolo, en lille bakket landsby i Veneto nord for Venedig midt mellem de berømte vinområder Conegliano og Valdobbiadene. Her anlagde Valeriano De Stefani i 1866 sine vinmarker på gården Colvendrame. Sønnen, der også hed Valeriano, sluttede sig til foretagendet, og i 1958 overtog 3. generation, Tiziano De Stefani. I 1990 sluttede dennes søn, Alessandro De Stefani, sig også til, og familien har i dag tre vingårde: Colvendrame, Le Ronche og Pra’Longo – alle beliggende i samme område.

Fra begyndelsen koncentrerede man sig om kvalitetsvine på især lokale druer. I mange af vinene bruges vildgær (naturlige gærceller) i stedet for industrigær, og den årlige produktion er på bare 300.000 flasker. I det hele taget bliver der kælet for detaljerne hos De Stefani. For at opnå den bedste kvalitet har man en høj beplantningsprocent pr. hektar, meget lidt beskæring af vinstokkene, økologisk dyrket jord og ingen kunstig vanding. I selve vineriet bruger man heller ikke kunstige konserveringsmidler eller tilsatte sulfitter.

 

Type:Hvidvin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:Sauvignon Blanc 65% Chardonnay 35%
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og op til 3-4 år fra høståret