David Sterza, Recioto della Valpolicella 2015, 0,5l

David Sterza, Recioto della Valpolicella 2015, 0,5l
Recioto er om nogen en klassiker i italiensk vinfremstilling, og uden sidestykke den bedste dessertvin der laves i Italien. Recioto betyder øre, og henviser til de øverste og yderste druer på hver klase, da de kaldes klasens ører. Placeringen betyder at netop disse druer har fået den maksimale sol, og dermed er modnet helt perfekt.

Inden presningen er druerne tørret i ca. 140 dage på stråmåtter, hvorved deres vandindhold er reduceret med 30 - 40%. Denne hårde udvælgelse af druerne betyder at der gennemsnitligt kun laves 1 - 1½ flaske Recioto pr. vinstok.

Recioto er faktisk en Amarone, hvor gæringen standses inden alt sukkeret i druesaften er omdannet til alkohol. Dette giver en utrolig kompleks sød vin, med en dyb varm granatrød farve. Den karakteristiske bouquet, der især er præget af moden blomme og rosin, giver også indtryk af cedertræ, lakrids og en fløjlsblød fyldig fedme, der gør denne vin til noget helt specielt.

Serveringsforslag: Italienerne bruger også denne vin som en "meditationsvin" der nydes en stille stund - og helst sammen med én man holder rigtig meget af. Recioto er kendt for at være næsten udødelig, og vil som minimum være fremragende 15 - 20 år fra høståret. Serveres ved 20ºC.

229,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information:

David Sterza
David Sterzas vineri er beliggende i den lille by Casterna,ved foden af Lessini bjergene. Vineriet er etableret i 1998, men Sterza familien har dyrket vin i flere generationer, men solgt deres druer til andre producenter i området. Da David Sterza overtog familiens marker på 5 hektar, kontaktet han sin fætter Paolo Mascanzoni, som er en af de bedste vinmager i Valpolicella vinområdet. De besluttet at de selv ville lave deres egne vine.
Deres filisofi er at de kun vil bruge det bedste udstyr til at producerer vin på. Deres vine er meget modernet i stilen, da der kun lagres på 225 liters barrique. David Sterza tager sig af arbejder i marken , mens det er Paolo Mascanzoni der tager sig af arbejdet i kælderen. Vinstokkene er fra 15 - 30 år gamle.

Type: Dessert vin
Land: Italien
Område: Veneto
Størrelse i CL: 50
Årgang: 2015
Druesorter: Corvina og Rondinella
Alkohol %: 13,5
Lagret på egefad: Ja
Drikketemperatur: 10 - 14 grader
Holdbarhed: Har lang holdbarhed, op til 15 - 20 år fra høståret