David Sterza, Amarone della valpolicella 2015

Duft og smagsnoter: En fyldig, intens og frem for alt elegant Amarone. Mørk rubinrød farve med en lokkende næse af brombær, rosiner og læder. Silkebløde tanniner, der tilbyder rig smag af sorte hindbær, cedertræ og krydderier. Eftersmagen er lang, blød og elegant.

95+ Point (RP) - Wine Advocate

325,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

David Sterzas vineri er beliggende ved foden af Lessini bjergene i den lille by Casterna, i Fumane kommune. Fumane kommune er en af de 5 kommuner i Valpolicella classico zonen.

Vineriet er etableret i 1998, men Sterza familien har dyrket vin i flere generationer, men solgt deres druer til andre producenter i området. Indtil årgang 2003 foregik tørringen af druerne på loftet i familien Sterzas privatbolig. Alle druerne blev hejset de 4 etager op med et lille håndspil.

Da David Sterza overtog familiens marker på 5 hektar, kontaktet han sin fætter Paolo Mascanzoni, som er en af de bedste vinmager i Valpolicella vinområdet. De besluttet at de selv ville lave deres egne vine. Paolos familie har selv et lille stykke jord med druer, som har været i familiens eje i mange generationer. Deres filisofi er at de kun vil bruge det bedste udstyr til at producerer deres vine på. Deres vine er meget modernet i stilen, da der kun lagres på 225 liters barrique. David Sterza tager sig af arbejder i marken, mens det er Paolo Mascanzoni der tager sig af arbejdet i kælderen. De er startet med at plante nye vinstokke i området med de meget gamle vinstokke. Da man plantede disse vinstokke for 40 år siden var formålet, at plante vinstokke, som kunne give en masse druer. Vinstokkene kan hvis de ikke beskæres kraftigt gennem hele foråret og sommeren, give helt op til 40 klaser på vinstok. Deres vine er meget moderne men deres vinstokke er bundet op som pergola veronese og pergola trentino, som man har gjort i flere hundred år i området. Det er kun Merlot og Cabernet Sauvignon der er bundet op som Guyot.

I dag er målet at alle stokke max må give 10 klaser druer.Ud over de klassiske druer Corvina , Corvinone og Rondinella har de også plantet nogle vinstokke med Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og Oseleta. Cabernet , Merlot og Syrah bruges til deres eksperiment vin Pagoda, som laves på samme måde som en Amarone. I 2004 startede projektet med at lave en mere dansker venlig Ripasso og 2005 årgangen blev den første "Meravigliosa" I 2005 startede projektet med at lave en 100 % Corvina vin til det danske marked. I 2009 blev den første passito vin "Angelico" produceret. Både Paolo og David har meget fokus på deres klassiske vine, men kan godt lide at prøve noget nyt.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:Corvina, Rondinella,
Alkohol %:16 %
Lagret på egefad:15 måneder på 225 L franske barrique
Drikketemperatur:14-16 grader
Holdbarhed:12-15 år fra høståret