Dal Forno, Romano, Valpolicella Superiore 2007

Dal Forno, Romano, Valpolicella Superiore 2007

Gæret på ståltank med flittig omrøring af pulpen, lagret 2 år på små nye franske barriques og til sidst 12 måneder på flaske inden frigivelse.

Inden aftapning tilsættes 10-20 % amarone, hvilket forklarer Valpolicellaens rigdom og kompleksitet.

Hvad der især adskiller Dal Fornos Valpolicella fra regionens øvrige vine, er en udpræget kølig og frisk frugt med under-liggende mineralitet.

Serveres Valpolicellaen blindt kan den i visse årgange minde om en ung bordeaux med klassisk ren stram og mørke frugt og udpræget elegance. En stor oplevelse!

699,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Dal Forno er den ukronede konge af Amarone og er i dag en levende legende i Veneto og uden tvivl områdets største kultvinmager! Romano er 3. generation af vinbønder i Dal Forno slægten, som i gamle dage solgte mosten til det lokale kooperativ, indtil Romano i 1983 lancerede sin første årgang, som dog langfra levede op til de skyhøje kvalitetskrav. I 1990 blev der derfor investeret massivt i renovering af kælder samt i nyt vinifikations udstyr. Siden 1990’erne er kvaliteten således steget og steget, hvilket i bund og grund kan tilskrives en nærmest umenneskelig stræben efter det ultimative samt en fordomsfri holdning til håndværket, fri for besnærende traditioner og normer.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Veneto
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2007
Druesorter: Corvina 60%, Rondinella 30% og Croatina 10%
Alkohol %: 14,5 %
Lagret på egefad: 2 år på små fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Nej