Croix Valong, Cote du Rhone, La Legende 2017

Med Croix Valong i glasset har du den helt perfekt efterårsvin fra Rhônedalen. Balancen mellem pris og kvalitet er helt unik. En vin med kraft og fylde og en helt utrolig evne til at matche selv de mest kraftige kødretter. 

Så her også en vin, som vil passe skønt til jule mad, med både sødt, surt og salt. 

Croix Valong er produceret på druerne Grenache og Syrah fra gamle vinstokke. Vinifikationen er traditionel med fadlagring på egefade. Omkring 15% af vinen lagres på helt nye og friske fade.

Denne traditionelle produktion giver vinen en meget dybrød, næsten helt sort farve. Duften vækker minder om meget mørke koncentrerede kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende. En vin med en fin balance, og bløde tanniner - dog med et velmenende "bid", der gør den særdeles velegnet til kraftige kødretter.

Guld på guld...
Croix Valong har fået mange fine anmeldelser og medaljer for den fine kvalitet. Bl.a. Guldmedalje i både Paris og Mâcon i 2013.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til de mest kraftige og krydrede kødretter, eksempelvis flæskesteg, andesteg, lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

SmagenoterDuften vækker minder om meget mørke koncentrerede kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende., 2017
109,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Rhone
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:Grenache, Syrah
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Nu og 4-5 år fra høståret