Coteaux des Travers, La Mondona, Rasteau 2015

Denne vin er fremstillet af vinstokke på omkring 40-90 år med et lavt udbytte på 20 hl pr ha for denne årgang. Høsten er afstilket ved 90%. Gæring er fra 24 til 28 dage med pigeage (hælder fra bunden af karet for at undgå skaller som ligger sig i toppen), som giver mulighed for en mere robust og aromatisk vin. I starten af fermentering forgår ved lav temperatur for at holde alle det aromatiske potentiale fra druerne. Modnes på i både fad og beton kar på 45 hl eller 53 hl i et år.

Vinen modnes godt i 4-6 år, afhængigt af året.

Duft og smagsnoter: Rød kirsebærfarve med en rød violet glans. I næsen findes aromaer af brandy kirsebær og vild blomme marmelade. I munden er den behagelig, fyldig og silkeblød med lækre aromaer af jordbær, hindbær og blomme. 

Serveringsforslag: Passer godt til oksekød Spareribs, lammekølle, ung agerhøne med oliven eller vildsvin chop med kantareller.

159,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Frankrig
Område:Rhone
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:50% Grenache, 30% Syrah, 15% Carignan og 5% Mourvedre
Alkohol %:14,5 %
Lagret på egefad:Ja i 12 mdr på 45 og 53 hl fade
Drikketemperatur:15-16 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 4-6 år