Cortes de Cima, Hans Christian Andersen 2011

Produceret på perfekt modne Syrah-druer, håndplukket fra udvalgte steder på husets marker. Fermenteret med forlænget skindkontakt for at forstærke druens frugtkarakter og for at tilføre tannin og struktur. Lagret 8 måneder på amerikanske og franske egefade.

Duft og smagsnoter: Duften er fyldt med modne, let krydrede aromaer af røde frugter. Smagen er meget frugtrig med en fin afbalanceret syre og en lang, blød afslutning.

Serveringsforslag:
Mørkt kød - Kraft og saft
Oste - kraftige - Vellagrede oste, blåskimmel
Vildt - Egenskaber, der skal fremhæves


399,00 kr
  • Køb 6 for 2094 og spar 13%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Cortes de Cima, der ledes af danske Hans Kristian Jørgensen og hans amerikanske kone, Carrie, er endnu engang røget til tops blandt verdenseliten af vinproducenter.Hans Kristian kan tage æren for at det idag er tilladt at dyrke Syrah i Portugal PORTUGESE WINERY OF THE YEAR 2008På Wine & Spirit Competition i LondonCarrie og Hans Kristian Jørgensen købte gården i 1988, hvor den var et landbrug med bl.a. olivenproduktion. Efter nogle år, hvor man overvejede hvad der skulle dyrkes på gården, faldt valget på vin, som jo i forvejen dyrkes i området. Men i modsætning til de andre producenter i området valgte Jørgensen at plante rødvinsstokke i stedet for de traditionelle hvide. Og man indførte "forbudte" stokke fra udlandet med bl.a. Syrah og Cabernet Sauvignon. De gik med andre ord i mod strømmen.Selve dyrkningen af druerne på Cortes de Cima er også anderledes efter portugisiske normer. Jørgensen vil gerne have koncentreret vine, så det gælder om at lave små druer med en kraftig skal. Druerne skal have meget sol og varme, men ikke for meget. Derfor fjernes blade m.m. der hvor der er morgensol, men bibeholdes på den anden side, så de giver skygge om aftenen. De nederste drueklaser skæres af, så druerne sidder så langt oppe som muligt for at de hurtigere kan blive afkølet om aftenen og således ikke får for megen varme.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Portugal
Område:Alentejano
Størrelse i CL:75
Årgang:2011
Druesorter:100% Syrah
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja i 8 mdr. på Franske og Amerikanske fade
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Skal have flere timer på karafel hvis den drikkes nu eller gemmes i op til 10 år