Corasco Appassimento Breve 2009 Magnum

Corasco Appassimento Breve 2009 Magnum - IGT delle Venezie

Druerne til Corasco høstes i oktober, og de modne klaser håndsorteres, hvorefter de tørres i en måned, hvorved druerne mister ca. 8-10% af deres vægt. Dette naturlige vand-tab beriger både sukkerindholdet og tør-ekstrakterne i druerne, ligesom det også giver vinen en dybere farve. Druernes primære aromaer øges i kompleksitet under tørringen, og suppleres af de sekundære aromaer, der opstår ved gæringen. Kompleksiteten i vinen fuldendes med de tertiære aromaer, der opstår under den 18 måneder lange lagring i fade af Slovensk eg.

Duft og smagsnoter:Resultatet er en vin med farve, koncentration og en intens og elegant duft og smag med aromaer af moreller, solbær og fine noter af tobak og vanilje fra fadlagringen.
 
Serveringsforslag: Perfekt gennem hele måltidet - fra pasta og kødretter og lige til osten. Lagringspotentialet er 7 - 10 år fra høstdatoen.

Anmeldelser:
?????i Ekstra Bladet; "Vin på lokale druer fra Veneto som er tørret som i en Amarone, dog ikke så længe som i storebroren. Giver på den ene side en frisk kirsebæragtig vin og på den anden side fornemmer man en vis fylde og en rimelig høj alkohol. Resultatet er en flot spændende vin."
 
????i Fyens Stiftstidende; "...En intens vin med mørke bær, nødder og tørret frugt i smagen sammen med lakrids, tobak og kirsebærlikør. Slægtskabet med Amarone er tydeligt på grund af de tørrede druer, men denne vin er mere drikkevenlig og ganske elegant."

 

325,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Veneto
Størrelse i CL: 150
Årgang: 2009
Druesorter: Corvina
Alkohol %: 14
Lagret på egefad: 18 mdr. på slovenske fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 8-10 fra høståret