Columbia Crest, Two Vines, Unoaked Chardonnay 2016

Un-oaked Chardonnay er en nyhed fra Columbia Crest Winery, og produceret efter ønsker fra en stor gruppe forbrugere verden over, der ønsker deres Chardonnay forfriskende og læskende og uden den sædvanlige faggæring og fadlagring.

Vinen er en forfriskende og sprød hvidvin som ikke er fadlagret, dette betyder at frugten i vinen er meget markant. Vinen kommer fra Columbia Crests vingård i Washington State som ligger i det nord vestlige USA. Dette område er yderst velegnet til at producere store hvidvine med friskhed og kompleksitet. Dette skyldes de varme dage og kølige nætter som er med til at modne druerne langsomt hvilket i dette tilfælde har resulteret i en utrolig flot hvidvin.

Det er en meget harmonisk, tør og liflig hvidvin med en god mineralitet og en meget appetitgivende finish.

Serveringsforslag: Perfekt både til ”glasset i utide”, til aperitif, til frokost, til skaldyr eller fisk eller til en kylling i hvid sauce.. Store glas og en temperatur på 10 - 12 grader får det bedste frem i denne herligt friske Chardonnay.

99,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Washington State: ”Wine Region of the Year” Columbia Valley i Washington State regnes i dag blandt de fineste vinområder i verden. De første kommercielle tilplantninger blev pioneret i 60’erne af det, der i dag er Chateau Ste. Michelle og Columbia Crest Winery, og kraftigt ansporet af USAs store ønolog, den nu afdøde Andre Tchelistcheff.  The Cascade Mountains skærmer området totalt af for fugtige vestenvinde. Den mægtige Columbia River sikrer rigelige forsyninger af vand. Et langt, lunt efterår, med mere end to timers ekstra sollys pr. dag sammenlignet med Californien, og store spring mellem dag og natte temperaturer sikrer druerne den langsomme og stabile modning, der giver de fineste aromaer og de bedst balancerede vine. Verdensklasse med andre ord!

Columbia Crest Winery De første Columbia Crest vinmarker blev plantet i 1978. Et splinternyt og for 90 % vedkommende underjordiskvineri stod klart til 1982 høsten. Og siden er det gået forrygende stærkt. I 1990 satte Robert Parker ColumbiaCrest på listen over de 24 bedste producenter i verden når det gælder pris/kvalitetsforhold. Og siden er det nærmest haglet med priser og fantastiske anmeldelser til Columbia Crest vinene. I 2000 opnåede Columbia Crest Winery som det eneste US vineri nogensinde at få hele tre vine på Wine Spectators Top 100 liste. Heldigvis er et godt forhold mellem pris og kvalitet forblevet top prioritet for Columbia Crest
 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:USA
Område:Washington state
Størrelse i CL:75
Årgang:2016
Druesorter:Chardonnay
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-12 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste par år.