Ciacci Piccolomini d´Aragona, Ateo 2013

Ciacci Piccolomini d´Aragona, Ateo 2013

Ateo blev produceret første gang i 1989  og er et blend af Cabernet Sauvignon og Merlot.

Vinen lagre 18 måneder på en blanding af franske, amerikanske og slovenske fade og er en perfekt symbiose imellem det toscanske klima og de franske druer.

Duft og smagsnoter: Duften er intens med levende urter, krydret og med frugtige noterer. Vinen er meget velstruktureret, fyldig,  og helt blød og afbalanceret med markante tanniner. En vin med en stor personlighed og lang eftersmag.

Serveringsforslag: Vinen passer perfekt til grillet kylling med svampe eller lam i forskellige afskygninger.

149,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Da det sidste medlem af familien Piccolomini i 1985 døde, blev det Giuseppe Bianchini og hans familie der overtog den historiske 1700 tals ejendom i det sydøstlige hjørne af Brunellodistriktet, nærmere betegnet Castelnuovo dell’ Abate.

Ejendommen består af 200 hektar landbrugsjord, hvoraf 35 hektar er tilplantet med Sangiovese Grosso, Cabernet sauvignon, Merlot og Syrah. Fra de to vinmarker Fonte og Pianrosso bliver der fremstillet henholdsvis Rosso di Montalcino og Brunello di Montalcino. Ud over disse bliver der fremstillet en IGT vin, ATEO af Sangivose og 30 % Cabernet/Merlot.

Ejendommen er stadig en anelse upåagtet men producerer ikke desto mindre vine af høj kvalitet og vil uden tvivl i fremtiden være et hus man vil lægge mærke til.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Toscana
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2013
Druesorter: Cabernet Sauvignon og Merlot
Alkohol %: 14
Lagret på egefad: Ja i 18 mdr. på både Amerikanske, fransk og slovensk eg
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og kan gemmes i yderligere 5-6 år.